mynewspapers.net

Definition av kort palpebrala sprickorPalpebrala spricka längd är avståndet mellan endocanthion (det innersta hörnet av ögat) och exocanthion (det yttersta hörnet på ögat). Vissa medicinska tillstånd kan påverka längd eller form av palpebrala spricka.

Identifiering

Kort palpebrala sprickor uppstå när det finns färre millimeter mellan inre och yttre hörnen av ögat än normalt, vilket resulterar i onormalt små-set ögon. Normala palpebrala spricka mätningar varierar beroende på ras och ålder. Barn som föds med korta palpebrala sprickor kommer att behålla detta villkor för livet.

Orsaken

En kort palpebrala spricka längd är ett symptom av fetalt alkoholsyndrom. Detta syndrom kan uppstå när en kvinna intar två eller fler drinkar per dag under sin graviditet. Sedan 2005 är det troligt att fetalt alkohol syndrom kan påverka upp till 1% av den amerikanska befolkningen.

Mäta

Palpebrala sprickor kan mätas av härskare, även om denna metod inte anses vara mycket exakt. En glidande Digitala skjutmått är ett verktyg där mätningar härrör från att läsa värden på en glidande skala placeras i varje hörn av ögat. Det är mycket exakt, men har en ökad risk för peta en patient i ögat. Det finns också en programvarusystem som tillåter en användare att ta en digital bild av patienten och klicka på endocanthion och exocanthion med hjälp av en datormus; datorn beräknar sedan palpebrala spricka längden på patienten.