mynewspapers.net

Definition av Hip utgjutningHip utgjutning är svullnad i höftleden orsakas av en ökning av ledvätska som omger leden. Ökningen av synovial vätska kan orsakas av en mängd olika hygienkrav, infektion eller skada. Förekomsten av överflödig synovial vätska benämns vanligen vatten på leden.

Orsakerna hos vuxna

Hip utgjutning kan orsakas av trauma eller infektion. Gikt, artros, reumatoid artrit, psoriasisartrit och infektiös artrit kan också orsaka hip utgjutning.

Orsakerna hos barn

Medcyclopaedia påstår att de flesta pediatriska fall orsakas av idiopatisk övergående synovit (Colon hip syndrom), men vätskeansamlingar är också symptom på septiska och juvenil idiopatisk artrit och kan presentera i olika stadier av Perthes sjukdom.

Symtom

Symptomen på hip utgjutning är en synlig eller märkbart svullen höftleden, med eller utan smärta. Svullnad kan åtföljas av stelhet eller feber i leden.

När du ska träffa en läkare

University of Washington ortopedi och idrottsmedicin webbplatser säger synlig svullnad i en LED är inte normalt och ger råd consulting en ortopedkirurg om smärta finns. Konsultera en läkare för att fastställa orsaken till svullnad.

Behandling

Behandling av gemensamma utgjutning varierar med diagnosen. Den bakomliggande orsaken kommer att diktera nödvändig behandling. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), orala steroider och steroid injektioner är vanliga former av behandling.