mynewspapers.net

Definition av fysisk uthållighet

Definition av fysisk uthållighet


Uthållighet är förmågan att tåla långvarig stress eller ansträngning utan tröttande. När det gäller fysisk kondition, kräver uthållighet både styrka och uthållighet. Fysisk uthållighet är en primär del av total fysisk kondition och påverkas av flera faktorer, inklusive nivå av fysisk aktivitet, kost och inställning.

Byggnaden uthållighet

Det viktigaste sättet att bygga fysisk uthållighet är genom regelbunden motion. Både aerob träning och styrketräning ökar fysisk uthållighet. Aeroba aktiviteter såsom promenader, löpning, cykling och simning hjälpa bygga kardiorespiratorisk uthållighet. Dessa övningar hjälpa hjärtat och lungorna arbeta mer effektivt vid ansträngning och vid vila. Kardiorespiratorisk hur fungera bättre förbättra fysisk uthållighet genom att du kan öka både intensitet och varaktighet av som kräver ansträngning utan att bli trött eller illamående. Styrketräning och konditionering övningar också hjälpa till att bygga fysisk uthållighet genom att öka muskelstyrka och uthållighet.

Psykologiska aspekter

Fysisk uthållighet har också en psykologisk komponent. Enligt artikel publicerad i April 2010 frågan om "Observatör," tidskrift för föreningen för psykologisk vetenskap, self-efficacy--en persons upplevda förmåga att klara livets utmaningar--förbinds nära till nivåer av fysisk aktivitet. Individer med låg self-efficacy är således ofta inaktiva fysiskt. Självkontroll är också viktigt när det gäller att bygga fysisk uthållighet. Enligt Florida State University psykologen Roy Baumeister, som citeras i "Observatör", "Uthållighet räknas som ett mått av självbehärskning eftersom det handlar om motstånd mot trötthet och tvingande lust att sluta."

Andra inflytelserika faktorer

Andra faktorer som kost och ålder påverkar också fysisk uthållighet. Enligt presidentens rådet på fysisk kondition och sport kan personer med lågt järn nivåer tröttnar lätt och inte har tillräcklig uthållighet för kraftig verksamhet. Det finns också vissa belägg för att en fettrik kost kan negativt påverka fysisk uthållighet. En studie av Oxford University forskare publiceras i "The FASEB Journal" under 2009 slutsatsen att efter råttor matades en fettrik kost i flera dagar, djurens fysisk uthållighet, mätt när den körs på ett löpband, minskade drastiskt. Ålder kan också påverka fysisk uthållighet, kommer delvis att minskningen av fysisk aktivitet som ofta uppstår när människor blir äldre. Enligt centrum för sjukdomskontroll och förebyggande, ålder 75, är en av tre kvinnor och en av två män fysiskt inaktiva.

Tips

Bygga upp fysisk uthållighet är en gradvis process. För att förhindra skador och utbrändhet, börja med lättare aktiviteter som att gå innan byggnaden upp till mer ansträngande aktiviteter som jogging. Bli medveten om din nivå av fysisk förmåga och vilka dina långsiktiga mål. Skapar ett program baserat på dina förmågor och mål och följa din utveckling. För att se till att du hålla dig på spåret i din uthållighet-byggnad program, rekommenderar cross-country cyklist Dave Levy plocka en utbildningsaktivitet som du njuta av och föreställa slutresultatet under träning. Avgiften rekommenderar också träna med andra och underhålla din aktivitetsnivå året runt.

Effekter

Hälsoeffekterna av byggnad fysisk uthållighet med motion är betydande. Förutom bygga uthållighet, regelbunden fysisk aktivitet motverkar fetma, minskar risken för många kroniska sjukdomar inklusive hjärt-och kärlsjukdomar, vuxendiabetes, osteoporos och vissa cancerformer och förbättrar mental hälsa genom att minska ångest och depression samtidigt förbättra självkänsla.