mynewspapers.net

Decor idéer för ett djupt mörkt lila sovrum

Decor idéer för ett djupt mörkt lila sovrum


Färg lila har länge förknippats med kungligheter, och idag färgen kommer i en mängd nyanser och toner, inklusive djupt mörkt lila. Att välja denna färg för ditt sovrum kan du utnyttja den rika historien den färgen lila samt färgens dekorativa potential.

Gothic

Gotiska stilar har nyligen blivit favoriter på grund av formen på Inredningsarkitektur, dekorativa accenter och djupa färger. Även om du kan associera gotiska färg med svart, i verkligheten mörkt röda och lila ingår också i denna palett. Fördelen att djupt mörkt purpur tar till denna utsmyckning stil är att lila kan användas för att ersätta svart i vissa fall. Till exempel, om du är tveksam till att måla väggarna svarta, erbjuder lila dig en ersättning som är nästan som mörkt men inte riktigt så hård. Dessutom, färgen går fint med röda och svarta accenter och ger en dramatisk bakgrund till några av de tillbehör som är vanliga i gotisk inredning, som tenn drakar och medeltida svärd.

Accenter

Accenter du väljer kan spela upp dramat av lila väggarna i ditt sovrum. Djupa mörka lila väggar ser ännu mer så när du väljer accenter som en vit överkast med lila mönster på den. Abstrakt konst på väggen som har olika nyanser av lila kommer att sticka ut på en lila vägg om det är inramad i en gul eller vit ram. Någon accent som har lite av din valda färg lila kommer att förstärka det lila temat utan att vara så överväldigande som alla lila accenter.

Kontrasterande färger

Medvetet val av kontrasterande färger hjälper dig att ta fram olika element i din lila rum, beroende på vilken kontrasterande färger du väljer. Ett djupt, mörkt lila rum med gula detaljer kommer att känna annorlunda än en med ljus mint grön eller rosa accenter. När du väljer accent färger att gå med ditt lila rum, gå till färg eller hem förbättring butik och titta på paint marker eller tyg tygprover att funktionen av de färger du funderar för ditt lila sovrum.

Mönster

När du markerar en färg som djupt lila i sovrummet, öppnar det upp möjligheten att införa några intressanta mönster kombinationer. En gemensam färg kommer att fungera som en visuell bindemedel mellan de olika mönster som du väljer för ditt sovrum. Till exempel markera objekt som överkast, kuddar och mattor med mönster som paisley, ränder och fleur-di-lis. Se till att dessa objekt har samma ton av lila; de kommer att se ut som de tillhör på grund av lila.