mynewspapers.net

Debatt ämnen för skolarbeten

Debatt ämnen för skolarbeten


En debatt är en diskussion mellan två personer eller grupper med motsatta åsikter försvara sin åsikt. Formella diskussioner började i antikens Grekland när offentliga sammansättningar hölls i ett försök att hjälpa människor fatta beslut om viktiga frågor som krig och lagarna i deras land. Efter en debatt, medborgare skulle rösta i frågan. Debattera i klassrum och skola projekt hjälper barnen utveckla kritiskt tänkande färdigheter, lära sig tolerans för att motsätta sig synpunkter och bygga upp deras känsla av personligt uttryck och självkänsla. Det finns många ämnen för debatt projekt och lärare bör säkerställa debatterna är åldersanpassad och inte drivs av en personlig agenda. Barn kan diskutera allt från allvarliga politiska frågor till frågor som rör deras skola och hem-liv.

Politiska eller historiska frågor

Välj en fråga från tidningen som ännu har lösas och tillåter barn att debatten aktuella händelser. Du kan också tid en klassrummet debatt för valtider. Om valet har passerat, ha barn debatt om VD eller guvernör gör ett bra jobb. Be barnen att debattera på motsatt sida från hur de skulle rösta, bara så att de har en chans att förstå oppositionens plattform. Studenter kan också diskutera historiska frågor som Boston Tea Party och amerikanska revolutionen, inbördeskriget och slaveri, medborgarrättsrörelsen, existens och offentlig finansiering av Planned Parenthood organisationen eller FDRS nya behandla och den stora depressionen. Erbjuda barn en chans till debatt ämnen som är fortfarande i debatten i dag, samt problem med avgjort enkla moderna lösningar. Debatt ämnen som slaveri och medborgerliga rättigheter ger barn en chans att se hur propaganda kan snedvrida den allmänna opinionen och hjälper dem att förstå hur egenintresset spelar en roll vid fastställandet av en persons ställning i en fråga. Diskutera ämnen som rör djurens rättigheter Lär barnen att förstå komplexa frågor och hjälper dem bilda sina åsikter om viktiga ämnen som djurförsök, djur i underhållning och fabriken jordbruk.

Skolan och lokala frågor

Barn känner ofta mer brinner för lokala frågor och frågor som påverkar deras skola. För en intressant debatt projekt, diskutera ett problem barn för närvarande står inför eller erbjuda dem ett alternativ till hur det går för närvarande. Barnen kan debattera om deras klass ska ha en studieresa under läsåret och var de ska gå. De kan även debatt bär uniformer i skolan, oavsett om de bör tillåtas att lämna skollokaler under lunch, huruvida skolmatsalen bör endast tjäna hälsosam mat eller om barnen ska kunna gå i skolan online. För yngre klasser, klasser kan debattera huruvida det bör finnas läxor varje natt eller om skoldagen bör vara längre eller kortare.

Frågor som är viktiga för barn

Förutom utbildning och skolfrågor har barnen åsikter om saker som påverkar dem hemma. Yngre barn sannolikt att njuta av en debatt om att ha en TV i deras sovrum, om bär hjälm när ridning cykeln bör krävas eller om de kan använda deras tilldelning för vad de vill. Äldre barn kan diskutera för- och nackdelar av efter skolan jobb eller hur mycket social frihet de bör ha med sina vänner. Debatten projekt kan vara mer framgångsrik om studenter är tillåtet att välja sitt eget ämne, men se till det finns studenter villig att hävda den mindre populära synvinkeln.

Triviala eller dumma frågor

Barnen ibland känner passionerat om frågor som verkar trivialt att vuxna. Att låta barn att debatten mindre viktiga frågor är ett sätt att hålla dem intresserade av debatten och erbjuder yngre barn en möjlighet att engagera sig i debatten. Medan politiska frågor, även lokala sådana, sannolikt kommer att borra små barn, debattera frågor som om TV är bättre än böcker, om katter eller hundar är bättre husdjur eller om flickor är bättre än pojkar kommer att hålla deras intresse. Äldre barn kan diskutera underhållning frågor som huruvida en musikalartist är begåvad eller om en TV-show har värde. Diskuterar är ofta en allvarlig fråga, men att låta barn ha fåniga debatter fortfarande undervisar kommunikationsförmåga och visar dem dem med motsatta åsikter kan fortfarande vara vänner.