mynewspapers.net

De psykologiska effekterna av en fars död på döttrarIngen som delar samma reaktion till döden. Även om du vet vad det är och hur det uppstår, orkar ni på olika sätt än andra. Dina känslor är formade av vissa faktorer som som dog, hur de dog och när de dog. När en dotters far dör, förlorar hon en viktig figur i sitt liv. Någon en gång mycket nära till henne är nu borta för alltid. När klara av förlusten av sin far, kommer att hon uppleva många olika känslor för resten av sitt liv.

Ålder

Ålder spelar en viktig roll i de psykologiska effekterna av en faders död. Döttrar upp till 2 år har svårt att förstå att deras far är borta. De upplever beteendeförändringar, inklusive ökningar i gråt och irritabilitet. Döttrar som är 2 eller 3 år gamla tillbringar tid letar efter sin far, eftersom saker som vanligtvis försvinner är finns, t ex i spel av kurragömma. Döttrar upp till 5 års ålder tror att deras far kommer att återvända, eftersom de inte riktigt förstår död ännu. I den här åldern är det viktigt att förklara för barnet att deras fader är död och kommer inte någonsin att komma tillbaka. Barn i den här åldern behöver särskild uppmärksamhet och extra kärlek. Döttrar upp till 12 år förstå döden och uppleva identitetsproblem och känslor av hjälplöshet. Tonåring döttrar är kunna anförtro i andra om sina känslor, men de kan dölja dem och kan inte hur man ska hantera sina känslor.

Dödsorsak

Orsaken till döden av en flickans pappa är också ett viktigt bidrag till psykologiska effekter. Till exempel om död var plötslig och oväntad, erfar hon hjälplöshet, ilska, förvirring och smärta. Hon fick en chans att säga adjö, göra efter en strid eller ge hennes far en kram en sista gång. Hon är kvar att möta döden mot henne permanent faktum kommer eftersom det finns mindre tid att justera. Förväntade dödsfall, att även om det är lika smärtsamt som oväntade dödsfall, döttrar mer tid att justera. Eftersom döden är förutsägbar, har döttrar möjlighet att tillbringa mer tid med sina fäder, uttrycka sina känslor och njuta av sina sista stunder tillsammans.

Sörjande

Sörjande inträffar nästan omedelbart efter lärande om en fars död. Många känslor upplevs under denna tid, men rädsla dominerar allt. Till exempel fruktar döttrar de ska fånga vad deras far hade om han upplever en hälso-relaterade dödsfall. Eftersom det finns inget rätt sätt att sörja, är det viktigt att vara öppen för olika metoder för sörjande. Kunna prata med din dotter om döden om hon ber om det. Söka professionell hjälp om ditt barn får extrema känslor eller beteenden som skadar sig själv eller andra.

Långsiktiga effekter

En faders död påverkar sin dotters långsiktiga känslor. Vissa saker kommer att utlösa henne att tänka tillbaka till sin fars död, som bilolyckor, sjukhus eller främlingar som ser ut som hennes far. Hennes känslor kommer för evigt vara en berg-och dalbana rida. Hon kan ändras helt som en person. Till exempel, om hon var en gång en exceptionell student, kan hon nu saknar intresse av att få bra betyg. Eller hon kan bli mer intresserad av pojkar för att få en manlig figur i sitt liv att anförtro sig åt. Oavsett, är en förändring i personlighet en helt normal och förväntad reaktion till döden.