mynewspapers.net

De positiva & negativa effekterna av bilar

De positiva & negativa effekterna av bilar


Sedan deras skapande och snabba tillväxten i popularitet under 1900-talet, har bilar blivit en stor del av många liv. Medan de erbjuder den klar fördelen av bekvämlighet, har de några negativa effekter, liksom. Bilar är en bidragande orsak till luftföroreningar och globala klimatförändringar, samt en fara när hanteras inte korrekt.

Fördelar

Fördelen med bilar blir uppenbart om du försöker föreställa sig liv utan dem. Bilar kan vi passera Förenta staterna i några dagar, medan innan bilar, vandringen skulle vara en lång, mödosam resa full av faror och fysiskt tuff terräng. Bortsett från att transportera oss, möjliggöra bilar också lätt transport av gods och varor att resa från en del av landet till den andra. Detta ökar avsevärt vad som finns till de flesta individer, som annars skulle vara begränsad till lokala utbudet.

Miljöpåverkan

Miljöpåverkan av bilar blir allt mer uppenbar. Bilen är en viktig bidragsgivare till luftföroreningar, klimatförändringar och utarmning av naturresurser som fossila bränslen. De föroreningar som orsakas av bilar är uppenbart i stora städer med massiva drivande populationer, som Los Angeles, New York och Tokyo. Avgaserna produceras av bilar kan filt städerna i smog.

Fara

Någonstans bilar används, finns det en tydlig ökning av risken för trafikolyckor. Kontrollera en stor del av maskiner kan vara farlig för föraren, passagerare, andra förare på vägen och fotgängare inte använder fordon. Enligt National Highway Traffic Safety Administration såg USA 33,808 människor dödats i trafikolyckor under 2009. Antalet passagerare bil dödsfall minskat under de sju åren före 2009, som såg den lägsta siffran sedan NHTSA började samla in dessa uppgifter i 1975.

Hybrider

Hybridbilar var främst för att bekämpa den förorening som orsakas av traditionella bensindrivna bilar. Även lösningar som elektriska hybridmotorer lägre utsläpp, motorerna är dyrare, i sin tur att göra hybrider dyrare än bensin-bara bilar. Vissa biobränslen som etanol kräver stora mängder majs att producera, med några växter med cirka 70 procent av bränslets energiinnehåll helt enkelt för att skapa det, enligt NutraMed.com. Dessa och andra alternativa tekniker presenterar långsamt mer fördel eftersom priserna går ner, och teknik gör dem mer effektiva.