mynewspapers.net

De positiva & negativa effekterna av bärbara datorerBärbara datorer, ungefär som mobiltelefoner, har blivit en vanlig syn i det moderna samhället. För alla sina positiva effekter på vårt samhälle finns det också några negativa effekter också. Nedan finns några av för- och nackdelar med laptop användning.

Portabilitet

En av de viktigaste fördelarna bärbara datorer erbjuder över stationära datorer är deras portabilitet. Många bärbara datorer väger under sex pounds, vilket gör dem lätta att bära runt på en regelbunden basis. Bärbara datorer är särskilt användbara för företagare som alltid är på språng, och studenter som vill kunna ta anteckningar snabbare.

Tillgänglighet

Tillgänglighet går hand i hand med bärbarhet. Sedan en bärbar dator kan tas någonstans, har användaren tillgång till Internet, dokument, musik och mycket mer från där de kan vara. Medan en stationär dator och all information lagras på det är ner till hemmet, går informationen på en bärbar dator oavsett var användaren tar det, utan besväret med att spara den eller e-posta den.

Dålig hållning

Om en laptop hålls i knät, kommer användaren ibland hopsjunken eller dålig hållning medan de använder det. Detta är inte skadligt för kort mängder av tid, kan att behålla denna position varje gång den bärbara datorn används leda till dålig hållning och rygg och nacke skador. För att undvika detta, bärbara datorer bör placeras på ett skrivbord eller en fast yta när det är möjligt, och användaren ska sitta i en rak-back stol att förhindra slouching.

Minskade spermieproduktionen

Hålla en laptop i sitt knä för länge kan påverka manlig fertilitet. Som den bärbara datorn värms upp genom fortsatt användning, höjer det temperaturen i pungen med på det, vilket kan ha en negativ inverkan på spermieproduktionen. Detta kan undvikas genom att använda den bärbara datorn på ett skrivbord eller en bärbar laptop tabell för att hålla värmen från underlivet.