mynewspapers.net

De positiva effekterna av mobiltelefoner på samhället

De positiva effekterna av mobiltelefoner på samhället


Ända sedan början av 1990 när mobiltelefon användning blev utbredd, har enheterna haft stor inverkan på samhället. Medan vissa effekter har varit negativa, såsom bruket av att köra samtidigt som talar i mobiltelefoner, har de också haft många positiva effekter. Mobiltelefoner kan underlätta kommunikationen och hjälpa familj och vänner hålla nära kontakt. De har också spelat en positiv roll i driften av företag.

Sinnesfrid

Mobiltelefoner erbjuder föräldrar sinnesfrid som att de kan kontakta sina barn när som helst. De kan också må bättre att veta att deras barn kan antingen kontakta dem eller myndigheter i nödsituationer. Människor som reser för en levande kan må bättre att veta att om deras bil går sönder och de blir strandsatta, hjälp är bara ett snabbt telefonsamtal bort.

Att hålla kontakten

Vänner och familjemedlemmar som bor långt ifrån varandra kan lätt hålla kontakten via mobiltelefon. Du behöver inte oroa dig över att inte vara hemma eftersom mobilen kan gå där du gå. Barn som är borta vid college kan hålla föräldrarna informerade om deras framsteg och makar som är åtskilda på grund av en lång resa kan bo i täta kontakter.

Business

Mobiltelefoner kan göra skillnad på hur verksamheten bedrivs. Säljare kan komma tillbaka till kunder snabbare och kan bedriva verksamhet från praktiskt taget var som helst. En chef en flotta av nyttofordon kan enkelt hålla kontakt med sin förare och alert dem att ändringar i sista minuten i en leverans schemalägga, även om de är på ett hotell eller har slutat för en bit mat.

Sociala nätverk

Mobiltelefoner kan bidra till möjligheten att nätverka och att sända ett budskap till massorna. Till exempel din mobiltelefon meddelande funktionen text kan du sända och mottagna meddelanden via sociala nätverk webbplatser som Twitter, så att du kan kommunicera med stora grupper av människor utan att vara nära en dator.

Utbyte av information

Mycket som Internet öka mobiltelefoner möjligheten att utbyta och sprida information. Personer med mobiltelefoner kan sprida budskapet om ett viktigt eller nyhetsvärde tillbud som det inträffar, att ge människor känsla av att alltid vara "i slingan." Kameratelefoner kan förbättra detta informationsutbyte genom att lägga till ett visuellt element.