mynewspapers.net

De mest effektiva hemlagad damm filter

De mest effektiva hemlagad damm filter


En hemgjord damm filter är lika effektiv som köpt filter i kombination med bästa praxis i dammen placering och hantering som minskar mängden skräp och alger tillväxt i din damm. Bygga ett biologiskt filter kräver endast minimal tillförsel och erfarenhet. Dammen placering kan vara ett problem för befintliga vatten trädgårdar, men är värt ersättning när du väljer en ny installation. Tänk på att alla damm filter ensam inte kommer ge dig kristallklart vatten--vanliga damm underhåll behövs för att göra hemlagad damm filtret så effektivt som möjligt.

Plast badkar biologiska Filter

En pump filter renar vatten och skyddar din pump. Slå sex till åtta hål i en plastdunk som är tillräckligt stor för att omge din pump och göra fem eller sex mer i locket. Placera din pump i containern och mata tråd och vatten slangen genom ett av hålen. Pack plast kök skuras svampar runt pumpen så allt vatten kommer in i behållaren och få till pumpen, måste först passera genom svampar. Sänk din pump säkrade i behållaren med vattentät tejp, och lämna ostörd utom till ren, två gånger per säsong.

Fisk

Tro det eller ej, konsumerar fisk mer skräp än de utvisa i sitt avfall. Guldfisk eller promelas kommer inte bara hjälpa hålla din alger borta med deras omättliga aptit, men kommer att hålla mygglarver och andra insekt ägg från kläckning i din damm. Kom ihåg att hålla din pump kör dygnet runt för att ge din fisk med massor av löst syre. Förutom att konsumera skräp som finner sin väg i till din damm, kommer att fiskavfall agera som naturligt gödningsmedel för din vattenväxter.

Vattenlevande växter

Växter utgör så mycket filtrering som din biologiska pump filter. Att lägga tillräckligt vattenväxter till din damm att täcka två tredjedelar av ytan av vattnet kan minska din algtillväxt till belopp som praktiskt taget obefintlig. Dessutom akvatiska växter så som vattenhyacint och näckrosor kommer att förbruka lösta näringsämnen och fiska avfall, förebygga uppbyggnaden i vattnet samtidigt som en källa till mat och gömställen för dina fiskar.

UV-filtrering

Förutom din biologiska filter, att ett UV-filter hjälpa minska alger antalen i en damm utsätts för betydande solljus under dagen. Alger är en photosynthetic organism som kräver solljus att göra mat, så att mer solljus din damm är utsatt för, mer algerna kommer att ha din damm. Om du inte kan ge skugga för din damm, kommer att UV-filter arbeta för att exponera alger för för mycket ultraviolett ljus, och effektivt korta ut sin reproduktiva förmåga. UV-filter kan vara installerade inline med din pump, och kommer att gå långt för att minska algtillväxt. Hemgjord UV-filter kan konstrueras med hjälp av en outdoor-lampa och en bakteriedödande UV lampa, säljs i de flesta damm leverans butiker. Kör din lampa på natten för att avsevärt minska algtillväxt.