mynewspapers.net

De mest doftande rosorna till anläggningenBland de många skälet att odla rosor, kommer deras doft ofta överst i listan. Trädgårdsmästare har en lång och doftande lista att välja mellan. Bara några av de väldoftande formerna inkluderar klättring, hybrid te rosor, miniatyr och härdiga rosor. De mest väldoftande rosorna är den vilda arten. Vilda rosor växer i ett antal former och klarar sig bra i ett antal zoner, erbjuder trädgårdsmästare i ett antal regioner möjlighet att njuta av den väldoftande växten.

Elle Rose

Rosa "Elle" producerar rosa, orange-rosa och orange smälter dubbel Blom, det mycket väldoftande. 1999 erkändes hybrid tea rose av All-America Rose valet för sin doft, enligt Rose trädgårdsskötsel Made Easy. Den växer bra i US Department of Agriculture plantering zoner 7 till 10 och är också mycket motståndskraftig mot svart fläck och mögel.

Mister Lincoln

Vad hybrid te rosor saknar i blomma utveckling, gör de upp för i doften. Två av de mest populära doftande hybrid te rosorna är Rosa "Mister Lincoln" och Rosa "Will Rogers." Sammetslena röda Mister Lincoln producerar spetsiga, urn-formade knoppar som olaglig en intensiv, damast doft, enligt North Carolina State University förlängning. Herr Lincoln växer bra i zoner 5 till 9.

Ren lycka

För en söt, doftande ros, prova Rosa "Ren lycka." Det är en ömtålig ros som kräver lite skydd på vintern, är sin milda doft värt den extra vård som den behöver. Anläggningen utför vanligtvis väl genom zoner 6.

Dick Clark

I 2011 ut All-America Rose urvalet Rosa "Dick Clark" ros som dess top pick. Rosen i klassen grandiflora och producerar svart-röda knoppar med inslag av grädde och rosa på dess kanter. Det ger en kanel-krydda doft från dess lång och elegant knoppar. Som Mr Lincoln presterar Dick Clark bra i zoner 5 till 9.