mynewspapers.net

De längsta blommande perenner

De längsta blommande perenner


Perenna blommor är ofta en trädgårdsmästare favorit på grund av deras förmåga att gå tillbaka varje år. Till skillnad från ettåriga växter som blommar en gång och måste planteras följande år, perenner uthärda en vilande period och återkomma under nästa växtsäsongen. Ettåriga växter brukar blomma längre än perenner, men det finns perenner som har längre än genomsnittet blommande perioder. Detta gör dem mer attraktiva för blomma älskare och ger dem möjlighet att erbjuda bäst av vad perenner och annueller har att erbjuda.

Goldstorm rudbeckia

Goldstorm rudbeckia, även känd som goldsturm, är en lång blommande perenn finns rikligt i trädgården gränser. Dessa vackra blommor kan växa i en mängd olika jordtyper alltifrån den bästa lerig jorden till sandjord och även lera. De växer bra i full sol eller halvskugga och en fantastisk daisy-liknande blomma med ljust gul till orange kronblad och ett brunt öga i mitten. Goldstorm rudbeckia växer i tjocka klasar och blommar från midsommar fram till midautumn, särskilt om odlare tar bort bleka blommor från befolkningen regelbundet. De gör utmärkta gräsmatta gränsar, snittblommor och är rådjur och kanin resistenta.

Moonbeam Ögonblomssläktet

Coreopsis verticillata, brukar kallas moonbeam blomman, är en perenn växt som växer till omkring 2 fot lång, avrundas och är täckt med mjuka gula blommor och fjäderlätt gröna blad. Månstrålen har en sällsynt förmåga för en perenn--det erbjuder nästan fem månader av kontinuerlig blomning. Från juni till oktober kommer att Månstrålen producera sina gula blommor under optimala förhållanden. Växten föredrar full sol och väldränerad jord. Moonbeam kommer att pågå i flera år och sprider sig genom underjordiska rhizomer. Skära växten tillbaka efter toppen av dess första Blom kommer att uppmuntra fler blommor hela hösten år.

Fastlags-Roses

För trädgårdsmästare som söker färg i sina trädgårdar tidigt på året, är fastlags-rose ett populärt perenn val. Även om det inte är egentligen en ros, är denna art i växtfamiljen hellebore nästan lika olika när det gäller färg. Buttercuplike blommor av intervallet fastlags-rose i färg från vitt till nästan svart eller mörk plommon färgat. De finns även i rosa, rött och gult med fläckar inuti blomman. Intressanta med fastlags-rose är dess förmåga att växa tidigt på säsongen på många områden, ibland blommar redan i februari. Blooms bo på anläggningen förrän i maj under de bästa förhållandena. Fastlags-rose föredrar halvskugga, fuktig men väldränerad jord och organiska gödselmedel som kompost.

Astilbe

Från juni till September, astilbe blomma blommar flera gånger för två till sex veckor i taget. Denna örtartade perenna är vanligtvis drygt en fot hög och producerar fin struktur, pyramid formade blommor i färger som innehåller grädde, vitt, rosa, scarlet, lavendel och lila. Astilbe föredrar skugga och måste ha regelbunden bevattning att upprätthålla friska blommar hela sommaren och början av hösten. Blomman används ofta runt ekandet, som en blomma säng gränsen och massa planteringar. Under särskilt varma perioder på sommaren behöver astilbe mycket vatten eftersom det inte är torka och kommer att gå in i dvala i midsommar annars.