mynewspapers.net

De kör metoder för Tarahumara-indianernaTarahumara har revolutionerat den moderna världen yttrande om kör teknik. Beläget i regionen koppar Canyon i nordvästra Mexiko, är de den näst största inhemska gruppen i Mexiko. Tarahumara kallas även Raramuri, som översätter från sitt språk till "runners." Observerade för deras stil och förhållningssätt till distanslöpning, är Tarahumara bland mest ofta studerade löparna i världen.

Teknik

Som andra ursprungsbefolkningar som springa barfota eller med minimal fot skydd, använda Tarahumara en "tå-strike" rinnande teknik. Istället för kliver framåt och landa på deras häl, skjuta de tillbaka med varje steg och mark på bollen med sin fot. Även kallad "pose kör", anses denna teknik vara snabbare och effektivare än ett häl-slående steg.

Pose kör

Mänskliga foten är utformad för att absorbera stötar genom bollen av foten, inte hälen. Tå slående minskar belastningen på lederna genom att låta chock att absorberas i hela hela benet. Tarahumara köra i "huaraches" eller sandaler, som inte stör den biomekaniska böjelsen till tå strejk, medan uppbyggda löparskor gör.

Livsstil kör

Livsstil kör och kör för att träna för en händelse producera olika förmågor. Eftersom de körs som ett transportmedel, köra Tarahumara mer effektivt än de som driver för att träna. Beläggningen varierat terräng dagligen i huaraches, deras fötter och organ blivit van vid stress och fysiska krav av löpande. Tarahumara tenderar att ha starkare stabilisatorn muskler, robustare fötter och överlägsen lungkapacitet jämfört med de som driver för att träna.

Överväganden

Barfota och minimalistisk rinnande trender blir allt populärare bland moderna löpare. Tekniska kör sandaler och tunna sulor löparskor är tillgängliga för löpare som vill efterlikna den här Posen kör teknik. Foten styrka tar år att utveckla ordentligt, dock. Många yrkesverksamma föreslår långsamt integrera pose kör in din vanliga rinnande rutin att förhindra skada. Pose kör kanske inte passar alla, så rådfråga en professionell innan du börjar en pose kör träningsprogram.