mynewspapers.net

De fysiska egenskaperna av EPDM

De fysiska egenskaperna av EPDM


Eten propen Dien Monomer är den exakta termen för en typ av syntetiskt gummi. Det har blivit mycket populär i allmänhet och specifika applikationer som EPDM har en mängd olika fysiska egenskaper som gör den lämplig för bil, väderskydd och vatten kanalisering program. Det är efterfrågan på dessa program eftersom det är lätt att tillverka olika specifikationer. Det har varit i produktion sedan 1960-talet, men den senaste tekniska utvecklingen gör det möjligt att ha ett större utbud av egenskaper, som gör det mer allmänt användbart.

Resistens mot naturen

En av de primära fysiska egenskaperna hos EPDM är som tål ett stort utbud av normala vittring. Den klarar temperaturer mellan -50 till 160 Celsius. Beroende på Shore A typ Hårdhet testar, det kan ha en hårdhet av 30A till 95A. A betyg innebär att gummit inte är mycket tät och särskilt hårt. Det är också resistent mot solljus, riva, nötning och oxidation. Resistent är en relativ term för olika typer av EPDMs har olika sådana egenskaper.

Motstånd till fabrikationen miljöer

EPDM är mycket användbart eftersom det är resistent mot många av de farliga ämnen och krafterna som uppstår vid tillverkningen miljöer. Det är en stabil nonpolar förening kallas en elastomer och som sådan är resistent mot lösningsmedel och elektricitet.

Draghållfasthet

Draghållfastheten är måttet på ett material motstånd för stretching. Den mäts i Mega Pascals och det tar mellan 7 och 21 permanent deformeras en EPDM. Ett annat sätt att beskriva detta är procent förlängningen som det kan uppleva, som varierar mellan 100 procent och 600 procent.

Specifik vikt

EPDMs har en specifik vikt mätning mellan 0.855 till 0.88 gram per milliliter. Den specifika vikten mäter hur mycket det väger per belopp av volym. De har ett Dien innehåll av 0 till 15 procent av vikten. Eten innehåll är mellan 45 och 80 procent av vikten. Den specifika vikten är viktigt för vikt beräkningar. De olika eten och Dien innehållet belopp är viktiga eftersom de definierar egenskaperna för EPDM, ungefär samma som olika kol belopp definiera egenskaper för olika typer av stål.