mynewspapers.net

De bästa vegetabiliska oljorna för fritering

De bästa vegetabiliska oljorna för fritering


Fritering kräver olja att värmas till temperaturer över 149 grader Celsius. För att välja en olja för stekning, måste du veta dess rök punkt. Rök är temperaturen oljan börjar röka. Eldningsolja bortom rök till flampunkt resultaten i tändning av olja. Varje gång du återanvända olja, rök och flampunkt minskar med upp till 37.8 grader Celsius. Att välja vegetabiliska oljor med högsta initiala rök poäng innebär att oljan rökning med efterföljande användningsområden.

Jordnötsolja

Jordnötter betraktas botaniskt baljväxter och växa i marken. Jordnötsolja kan därför betraktas en vegetabilisk olja istället för en mutter olja så det inte kommer från ett träd mutter. Jordnötsolja är lätt tillgängliga i gallon och medelstora och större behållare vid stormarknader och camping butiker. Detta är olja av val för djupa stekning kalkoner. Den har en mild smak och en hög rök punkt 232 grader Celsius. Denna olja kan användas med alla program som djupa stekning. Oljan, men består av 17 procent mättat fett.

Safflorolja

Som jordnötsolja har safflorolja en hög rök punkt 232 grader Celsius. Denna olja förmedla inte någon smak på maten, och den innehåller mindre mättat fett än andra vegetabiliska oljor. Safflorolja innehåller 9 procent mättat fett. Förväxla inte safflorolja med solrosolja. Solrosolja har en mycket lägre rök punkt 199 grader Celsius. Safflorolja i kylskåpet och äta produkter stekt i det omedelbart för att undvika den snabba denna olja går sönder för att skapa härsken smaker och lukter, varnar Shirley O'Corriher i "Cookwise."

Sojaolja

Sojaolja kan vara svårt att hitta, men om du kan hitta det med andra oljor i gourmet livsmedelsbutiker, hälsokost butiker eller på Internet, få det för fritering. Denna olja innehåller 14 procent mättat fett, och den har en rök punkt 232 grader Celsius. Det är ljus färg och smak ändrar inte avsevärt smak av livsmedel tillagas i det.

Raps

Raps är namnet på en stam av låg halt av erukasyra rapsolja. Detta vegetabilisk olja är lätt att hitta i snabbköp. Det har en hög rök punkt 225 grader Celsius. Raps har en något lägre rök punkt än andra oljor, gör dess tillgänglighet det en av de bästa djupa stekning olja alternativ. "Mat substitutioner bibel" noterar att raps har ingen smak och en låg 6 procent mättat fett innehåll. Shriley O'Corriher noterar att även raps har ingen naturlig smak, djupa stekning lätt smaksatta livsmedel kan leda till fiket upptäcka liten beanlike övertoner från raps. Denna smak kommer att vara omöjlig att upptäcka i mest rutinerade stekt mat.