mynewspapers.net

De bästa vaxer tätskikt läder

De bästa vaxer tätskikt läder


Tätskikt läder är särskilt viktigt för handskar och stövlar som kommer att användas i alla väder. Förutom att hjälpa till att hålla lädret smidig och förhindra sprickbildning, kommer att med hjälp av vax-baserade impregneringsmedel försegla lädret mot fläckar och salt. Om vattentät innan det används, blir lädret lättare att rengöra. om tillämpas efter användning, rekommenderas rengöring först.

Bivax

De bästa vaxer tätskikt läder


De flesta kommersiella waterproofers för läder innehåller bivax: en naturlig produkt som används i formler för vård av hud, trä och läder. Bivax är produceras av körtlar på abdomens av arbetstagaren bina, som de använder för att göra honeycomb. Bivax används också i ljus, batik dör och att skulptera vax figurer och ornament. Du kan göra din egen bivax polska med terpentin och bivax, men det finns många bra märken på marknaden.

Sno-Seal

Sno-Seal utvecklades ursprungligen i 1933 för användning på läder pjäxor. Företaget framhåller fortfarande skydd mot snö, som regn, sol, salt och kemikalier. Tillämpningen av Sno-Seal innebär uppvärmningen läder, även om inte utöver 48.9 grader Celsius, innan gnugga föreningen in i lädret. Skokräm kan användas över Sno-tätningen. Denna produkt kan också användas att putsa trä och har använts på hästar hovar för att förebygga torrhet.

Huberds sko fett

De bästa vaxer tätskikt läder


Mr.Huberd började göra sko fett 1921, främst för försäljning till loggrar arbetar genom vintern. Medan fortfarande marknadsföring den ursprungliga sko fett formeln, med den ursprungliga designen på burken, har företaget också ett antal liknande läderprodukter. Huberds rekommenderar en dubbel tillämpning vid första användningstillfället och sedan vid behov att underhålla tätskikt.

Nikwax

Nikwax Waterproofing Wax för läder rekommenderas för alla läder och finns i svart att täcka skrapmärken. Nikwax kan appliceras med en trasa eller fingrar och är klar för omedelbar användning. Företaget har produkter till vattentät tyg som läder. Nikwax har utvecklats av Nick Brown, efter årliga vandringar i Skottland och många dagar av våta fötter.