mynewspapers.net

De bästa Tomatplantorna till anläggningen i Indiana

De bästa Tomatplantorna till anläggningen i Indiana


Tomatjuice först serverades på ett hotell i franska Lick, Indiana när en kock det sprang ut apelsiner. Tomater fortsätter att vara en populär gröda Hoosier skick, med produktionen av tomater ranking bara under det av majs och sojabönor. Trädgårdsmästare i Indiana kan välja från ett brett utbud av tomater som passar alla ändamål som de kan ha.

Brandywine

Brandywine tomater är en obestämd mängd, vilket innebär att de växer på vinstockar, med frukt utvecklar kontinuerligt under hela säsongen. Dessa tomater väger runt 397gr varje och vinrankorna producerar tunga laster så denna sort kommer att behöva omsättas. Frukten av Brandywine tomat är en ljusrosa med mjuk, ljus rosa kött och några frön. Denna sort mognar i cirka 85 dagar efter plantering eller mitten av augusti. Brandywine tomater är bra för konservering, smörgåsar, sallader eller äta färska

Cherokee Purple

Cherokee Purple tomater få sitt namn från det faktum att tomaterna kommer att vara en djupt röd färg med en lila Rouge till toppen av axeln. Cherokee Purple tomater finns också en obestämd mängd. Dessa tomater kommer också växa upp till 397gr i storlek och kan skördas i ungefär 72 dagar efter plantering. Detta är vanligtvis runt mitten av augusti i Indiana. De är en släktklenod sorter, som betyder denna typ inte har ändrats genetiskt. Cherokee Purple tomater är bra för färska äta eller konservering.

Rutgers

Rutgers tomater är en populationssort, vilket innebär att bina är nödvändiga för anläggningen för att bära frukt när blommorna har utvecklat. Frukten är en djup till medelstora röda färg som väger mellan fem och åtta oz. Dessa tomater är mycket tung och fast och är något benägna att knäcka. Frukten skördas i 75 till 80 dagar eller i slutet av juli. Dessa tomater är idealiska för konservering, recept eller färskt äter.

Opalka

Opalka tomater är tjock plumlike tomater som är en avlång form. Dessa frukter kommer att växa till cirka tre till fem inches lång varje. De kommer att växa i kluster av tre till fem frukter på obestämt vinstockar. Tomaterna är mörkt röd med mycket få frön och lite saft. De kommer att producera cirka 80 till 90 dagar efter frön, vilket i genomsnitt är slutet av juli. De är ett bra val för att göra tomatpuré, såser och ketchup eller för att äta färska.

Tainan

Tainan är en cherry-typ tomat som växer på obestämt vinstockar. Denna växt kan vara mycket yvig, så det är ett bra val för växer i en ampel. Tainan tomater är ett medium till mörk röd färg och har ändar som något fyrkantiga. De har tjocka skinn och köttig köttet. Tainan tomater varierar i storlek från 7.09gr till 14,2 gr. De kommer att bära frukt i ca 75 till 80 dagar efter plantering, som vanligtvis uppstår nära mitten av juli. Dessa tomater är bra val för fräscha sallader och garnering.