mynewspapers.net

De bästa tjänst hundarna

De bästa tjänst hundarna


En ledarhund definieras av amerikanerna with Disabilities Act (ADA) av 1990 som "någon ledarhund, signal hund eller annat djur särskilt utbildade för att ge stöd till en person med funktionshinder." En ledarhund är utbildad för att hjälpa en person som är blind eller döv, eller som lider av beslag, diabetes, autism, artrit eller andra villkor som orsakar ett funktionshinder. Valet av ras för en tjänst hund beror på vilka uppgifter som hunden måste genomföra och preferenserna av ägaren.

Blind leda hundraser

Raser som vanligen används som ledarhundar för blinda är golden och Labrador retrievers och tyska herdar. Dessa raser anses vara intelligent och stora tillräckligt för att leda deras handler när han använder ledarhund sele. Hundarna har även möjlighet att ge ett visst skydd för föraren på grund av deras storlek. Enligt den amerikanska hundkojaklubban ras standard är den retriever disposition mild, intelligent och anpassningsbar med en vänlig, utgående natur. Rasen är ivriga att behaga och icke-aggressiva mot människor och djur.

Utfrågning hundraser

Utfrågning hundar hjälper döva av alert dem till ljud som de inte kan höra, till exempel ringmärkning av en Ringklocka eller telefon, en klocka eller brandlarm eller en baby gråter. Dessa hundar är ofta blandade raser från skyddsrum och kan vara små till medelstora i storlek.

Psykiatriska Service raser

Valet av hund för ett psykiatriskt tillstånd bygger på personliga kriterier. I en artikel om hennes autistiska barn på psykiatrisk Service hund sällskapets hemsida, Shanna Hollingsworth förklarar hur valet av en Newfoundland som kan dra upp till 907 kg i vikt ger hennes förtroende som vid brand, hunden kommer att kunna evakuera sitt barn säkert. Hundens storlek ger också möjlighet för "djupa tryck" terapi genom att ge barnet en fast ram att hålla fast vid när han är upprörd.

Med hjälp av mindre raser

Mindre raser kan bistå sina ägare i hemmet, och deras storlek gör dem enklare att hantera för många hanterare. Små raser känd för sin intelligens och "trainability" inkluderar poodles och fox terrier.

Utbildning av ledarhundar

Ledarhundar för blinda börjar utbildningen som valparna åtta veckor gamla, när de är placerade i hem med volontär "valp raisers." Dessa utveckla ägarna lära dem grundläggande lydnad och socialisering. När de är vuxna hundar, är de för omfattande utbildning av en kvalificerad tränare från en ackrediterad organisation som ledarhund. Hörsel och andra service hundar kan tränas hemma av en tränare eller ägaren. Utbildningen är inriktad på arbetsuppgifter särskilda till ägarens funktionshinder. Bästa service hundar är de som har utbildats speciellt för den roll de skall uppfylla. Storlek kan räkna, och medan de raser som används för att styra blinda väljs för deras temperament och "trainability", många ledarhundar från andra raser arbetar för att stödja deras hanterar dagligen.