mynewspapers.net

De bästa sätten att köra telefonen och kabel rader genom en block vägg

De bästa sätten att köra telefonen och kabel rader genom en block vägg


När du har bestämt att du behöver en telefon i frukostplats eller att nya platt-TV måste gå över den öppna spisen, måste du räkna ut hur till få raderna telefon eller kabel till dessa enheter för att få dem att fungera. För det mesta är detta en enkel uppgift för routning dessa rader under kanten av matta eller längs skirting styrelsen. Ibland finns det bara ingen väg runt det block väggen. Om du har absolut ingen alternativ väg tillgänglig utom går igenom en block vägg att köra dessa kablar eller ledningar, sedan bara gå vidare och göra det. Bäst och det enda sättet att göra detta är att borra ett hål genom väggen block. Den faktiska hål genom väggen är den enkla biten. Det "Bästa sätt" är allt om vad måste beaktas innan, under och efter du borra genom väggen block.

Säkerhet

Det finns några sunt förnuft överväganden att hålla dig och din egendom säker medan du gör det här jobbet. Innan du börjar borra se till att vet du vad som är på andra sidan av väggen. Använd aldrig en borrmaskin medan du står i vatten. Se till att använda en jordad förlängningssladd. Borra inte i befintliga hus kraftledningar som kan vara "dolda" inuti väggen. Kontrollera att kablarna du kör, telefon, TV eller data har varit jordat mellan deras respektive verktyget system eller antenn och de nya raderna som du nu installerar. Denna grund bör redan har genomförts av telefon eller kabel leverantörer.

Bestäm storlek

Ditt mål är att borra ett hål som kommer att rymma alla kablar du vill köra genom denna betongblock vägg samtidigt hålla hålets storlek så liten som möjligt. Inkludera i dina beräkningar någon framtid måste köra extra kablar. Det är lätt att beräkna storlek. Till exempel, om du kör en enda TV-koaxial kabel har du bara att mäta den yttre dimensionen av kabeln och välj sedan den nästa större storlek borr. Den vanligaste kabel är koaxialkabel RG-6 Quad sköld och den har en yttre dimension av 7.5 mm (0.298 inches). De nästa större storlek borr är 8 mm (5/16 tum). Det är den storlek som du bör använda. Om du kör flera kablar kan du helt enkelt bunta ihop dessa kablar i din hand och mäta ytterdiameter bunten. Välj sedan den nästa större storlek borr. Tänk på att du kan behöva öka även en mer storlek större att hålla hålet tillräckligt stor för att enkelt placera kablarna genom hålet utan att skada kablarna. Nu vet du storleken på hålet och storleken på borr. Försök inte att genvägen på borr med hjälp av något annat än lite murverk typ.

Bestämma platsen för hålet

Du kanske inte har något val på platsen på grund av de fysiska begränsningarna av kabel rutten, väggen själv eller restriktioner på insidan av väggen. Om du har är val här några överväganden. På en yttervägg, utsatt för väder, vill du hålla hålet av marken för att undvika eventuella vatten inträngning problem. Du vill också behålla kablarna från gräsklippare och bush trimmare. Kosmetiskt, vill du dölja kablarna så mycket som möjligt och där du placerar hålet kan hjälpa eller hindra denna ansträngning. Om hålet måste gå nära kanten av väggen se till att lämna utrymme för någon vägg på insidan som är vinkelrät mot väggen som du borrar. Du vill inte borra inuti en befintlig vägg eller borra så nära en befintlig vägg som det inte går att sätta på en vägg eller annan beläggning på insidan av väggen. Undvika borrning mellan betongblock i cement sömmarna. På insidan, anser att den föreslagna kabel vägen från det nya hålet till där kabeln kommer. Naturligtvis vill du minimera exponerade kabel om det går. Mest sannolikt kabeln/kablarna ur hålet och går rakt ner till en skirting styrelse och sedan vidare till var den har måste gå. Kom ihåg att det inte blir en böjradie förknippas med kabeln/kablarna. Det är osannolikt att det kommer att kunna göra en hård 90 graders sväng och kommer att få sticker ut från väggen cirka 2,5 cm (1 tum) att rymma denna böjradie utan veck kabeln. Glöm inte att markera platsen när du har bestämt platsen för hålet.

Borra hålet

Helst kommer att din borrmaskin motor ha en "Roto Hammer" funktion som vibrerar murverk lite som du borra genom väggen. Om detta är ett projekt som ett hål, en vanlig borrmaskin motor utan denna "Roto Hammer" funktion kommer att få jobbet gjort, det tar bara lite längre tid. Murverk lite bör vara 45 cm (18 tum) lång. När borrning försöker hålla borren lite nivå, vågrät och vinkelrät mot väggen. Glöm inte att betongblock är ihåliga på insidan. Hålla konsekvent tryck på borren som du driva igenom väggen och låta borren bit göra sitt jobb. För mycket press kan orsaka betongblock splittras runt avsluta hålet när borr slutligen bryter igenom.

Kabeln/kablarna placering

Placera inte några kontakter på dessa kablar rader tills du har avslutat vidarebefordra dem. Connector placering kommer att vara det sista du gör när du ansluter utrustning till kablar och linjer. Troligen kan du enkelt trycka kabeln genom nya hålet utan stora svårigheter. Om du har problem med att trycka kabeln rakt igenom konkreta blocket och hitta avsluta hålet, använda en klädhängare till push/pull kabeln genom blocket. Om betongblock väggen är en yttervägg, utsätts för väder, behöver du lämna tillräckligt slack i kabeln för att bilda en utanför "DROPP loop" med kabel. Denna "DROPP loop" förhindrar vatten rann det yttre skidan av kabeln och i hålet. Om den yttre kabeln är vertikal på utsidan väggen, bör dess rutt ta ner väggen och förbi hålet och gör en 180-graders sväng upp och in i hålet. Detta sätt, eventuellt vatten kör ner kabeln kan inte resa tillbaka upp kabeln i hålet, det är därför det kallas en "DROPP loop". Även om kabeln är horisontell, det bör kurvan ner och sedan upp i en halv cirkel innan hålet. Om du planerar att använda plast skär för att försegla varje ände i hålet eller en vägg tallrik på innerväggen, glöm inte att placera dessa delar på kabeln innan du kör kabeln genom hålet och permanent fästa kabeln i väggen.

Försegla hålet

Det är viktigt att du försluta båda ändar av hålet. Vill du behålla integriteten i block väggen och du vill också skydda de kabelgenomföring och utfart. En silikontätning finns på din lokala järnaffär, i antingen klara eller ljus/mörk färger att matcha omgivningen. Silikontätning inte spricka och försämras över tid och om du behöver ersätta kablar eller lägga till kablar vid en senare tidpunkt, kisel är lätt att ta bort.