mynewspapers.net

De bästa sätten att ersätta SerotoninSerotonin är en signalsubstans Monoaminoxidashämmare. Det hjälper bidra känslor av lycka. Mer än 80 procent av serotonin i kroppen produceras i magen. Det hjälper till att reglera rörelser tarmen och även att reglera aptit, sömn, humör och muskel sammandragningar. Serotonin finns som en aktiv ingrediens i de flesta antidepressiva läkemedel.

Söka ett läkarutlåtande

Det är viktigt att en läkare rådfrågas innan du försöker att ersätta serotonin i kroppen. Baserat på din medicinska historia, läkaren får ge råd mot vissa metoder för att ersätta serotonin. Läkaren kan också ge dig ett recept på serotonin dopingpreparat. Också, kan en brist på serotonin vara en indikation på en större medicinskt problem som läkaren kan hjälpa behandla.

Ät Protein och vitaminer

En hög-protein diet av ägg, mjölk, fisk, kyckling och nötkött hjälper öka tryptofan, en ingrediens som bidrar till att skapa serotonin och lägre amino syra nivåer i blodet. När amino syra nivåer minskas, en större tillgång till tryptofan är fått och följaktligen mer serotonin produceras. Vitaminer kan också hjälpa ersätta serotonin nivåer. Vitamin B-6 är lätt tillgängliga på de flesta livsmedelsbutiker och hälsokost butiker. B-6 kommer att höja nivån på tryptofan i kroppen och därmed också öka serotonin. Följ anvisningarna i vitaminets föreslagna dosering.

Träning

Motion hjälper till att frigöra endorfiner i kroppen. Endorfiner frigörs när hjärtslagen höjs under fysisk träning. Endorfinerna reagera med opiat receptorerna att producera mer serotonin. Regelbunden motion bidrar till att främja stabila, sunda serotonin nivåer. Konditionsträning är bäst för att öka serotonin nivåer.

Gå ut i solen

Naturligt solljus bidrar till att öka serotonin nivåer i kroppen. Använd alltid solskyddsmedel, eftersom detta inte kommer att påverka kroppens förmåga att absorbera solens energi. Solljus används för att behandla personer med säsongsbunden depression, och det kan också hjälpa våra kroppar få mer d-vitamin.

Sömn

Brist på sömn tär serotonin nivåer. Efter långvarig sömnbrist, kroppen kommer att anpassa sig till de lägre nivåerna, och en person kanske inte ens vet han inte sover tillräckligt. Gå till sängs tidigt och vakna upp naturligt. Du kommer snabbt hitta hur mycket sömn du behöver. Hålla din säng tid konsekvent.

Ta antidepressiva

Zoloft, Lexapro och Prozac är några av de antidepressiva läkemedel på marknaden. De aktiva substanserna i dessa läkemedel är en blandning av ämnen som kallas SSRI eller selektiva serotoninåterupptagshämmare. Enligt forskning på SSRI vid University of Kansas och presenteras i en bok, "antidepressiva medel: dåtid, nutid och framtid" redigerad av Sheldon H. Preskorn, John P. Feighner, Christina Y Stanga och Ruth Ross, "SSRi är för att öka extracellulära signalsubstansen serotonin genom att hämma dess återupptaget i presynaptiska cellen, öka nivån av serotonin i synaptiska klyftan tillgängliga att binda till postsynaptiska receptorn." En läkares recept krävs och antidepressiva medel bör vara en sista utväg.