mynewspapers.net

De bästa platserna att sälja saker

De bästa platserna att sälja saker


Sälja saker på nätet är ett effektivt sätt att lasta ägodelar som du inte längre vill, sälja objekt som du har skapat eller att skaffa pengar snabbt. Oavsett om det är en serietidning samling, begagnade DVD-skivor eller kläder som du har utväxt, finns det fördelar med att använda en online-tjänst för att nå potentiella kunder. Dessa förmåner omfattar tillgång till kunder över hela världen och flexibilitet att ta betalningar genom flera metoder.

Amazon

Amazon.com grundades 1994 av Jeff Bezos. Baserat i Seattle, Amazon ursprungligen började som en Internetbaserad bokhandel och utvecklats till en online detaljhandeln webbplats som specialiserat sig på att sälja en mängd olika varor. 1999, Amazon expanderat dess räckvidd av tjänster att tillhandahålla auktioner, och i samma år det lagt till möjligheten att sälja objekt till fast pris. Amazon erbjuder alternativ för personer som säljer mindre än 40 artiklar per månad och professionell abonnemang för dem som säljer mer. Användare måste betala avslutningsavgifter en gång en artikel säljs.

Craigslist

Craigslist skapades 1995 av Craig Newark i San Francisco som lokala radannonser tjänst, och det först gick online 1996. Efter 1999 utökas det till fler städer, så småningom nå en global publik. Medan Craigslist gör främst pengar från platsannonser, är det också en populär webbplats för människor som vill sälja vad som helst. Craigslist är unikt genom att det är gratis att listobjekt som säljs. Craigslist hanterar inte försäljning och har inga online-betalningsalternativ att medla eller underlätta försäljningen, men inlägg ofta varningar till råd säljare och köpare att undvika eventuella bedrägerier.

eBay

Ursprungligen har börjat som AuctionWeb 1995, grundades eBay av Pierre Omidyar i San Jose, Kalifornien. Användare kan sälja en mängd olika objekt på eBay genom att sätta sina varor till försäljning som auktioner eller sälja för ett fast pris, främst med eBays "Köp nu" alternativet. eBay ut en notering avgift, som måste betalas innan en artikel anges och som går upp om artikelns värde överstiger £325. Det erbjuder gratis återlistning för artiklar som inte säljer. En kommission debiteras också en gång en artikel säljs. eBay avgifter också ytterligare avgifter för valfri PR tjänster som gör dina objekt mer märkbar.

Etsy

Etsy är ett online hantverk detaljhandeln webbplats grundades 2005. Säljare på Etsy är begränsade till säljer vintage poster, som definieras som samlarobjekt som är över 20 år gamla; objekt som har skapats för hand hemma av säljaren och crafting leveranser, som är handgjorda eller inte handgjorda. Etsy ut en notering avgift att sälja objekt och en kommission när de säljs.

Överlager

Overstock.com, baserat i Cottonwood Heights, Utah, var etablerad från resterna av ett misslyckade företag av Patrick M. Byrne 1999. Ursprungligen en överskottsprodukter återförsäljare, Overstock expanderat till online action services 2004. Överlager erbjuder gratis återlistning för artiklar som inte säljer, och yrkesverksamma kan öppna sina egna butiker. Varken blockerar oönskade anbudsgivare eller annullera bud är tillåtna. Om någon lägger ett bud för en artikel inom 10 minuter efter stängning, förlänger Overstock budgivningen i ytterligare 10 minuter.