mynewspapers.net

De bästa lätt tricks för gränsen colliesGränsen collie är en intelligent och hårt arbetande hundras, som kräver gott om daglig motion som mental stimulans, enligt American Kennel Club. Utbildning din kant kolgruvan att göra tricks kan vara fördelaktigt att hunden som det kommer att ge mental stimulans och det kan också vara en trevlig övning för båda av er att träna regelbundet. På grund av denna ras hög intelligens kan denna hund i allmänhet lära sig knep som andra raser skulle få svårt. Det finns ett antal underhållande trick att du kan lära din border collie med hjälp av positiv förstärkning.

Skaka hand

Träna din Border Collie att lyfta en framtass för att skaka hand genom första att sätta honom i sittande ställning. Lyft en av hundens tassar upp från marken. Om han låter dig göra detta, säger att ordet "skaka" och ge hunden massor av beröm och en särskild behandling. Upprepa denna övning flera gånger och sedan försöka säga kommandot "skaka" utan att lyfta hundens tass. Om hunden lyfter hans tass upp från marken belöna honom med en behandla och massor av beröm.

Spin

Träna din Border Collie att snurra i en cirkel genom att först ta henne till en yta som är lätt för henne att gå på, till exempel en heltäckningsmatta eller gräsbevuxen område. Du behöver en längre pinne till undervisa din hund att göra spin trick. Sätt hunden i stående ställning och producera utbildning pinnen. Flytta i slutet av sticka förbi din Collie näsa. Om hon följer i slutet av minnet belöna henne med en behandla. Öva detta regelbundet tills hunden vet för att följa pinnen. Med hunden i stående ställning flytta pinne tillbaka mot henne svans och uppmuntra henne att följa den. Behandla Collie för att vrida 90 grader och sedan upprepa övningen. Behandla hunden om hon framgångsrikt vänder 180 grader. Håll upprepa övningen tills hunden lyckas vända i en full cirkel och sedan säga ordet "spin" och ge en behandling. Upprepa övningen regelbundet med kommandot "spin", och gradvis tonas ut användning av utbildning pinnen.

Spela död

Undervisa din hund tricket "spela död" av första att få honom att ligga ner. Placera en behandla framför din Border Collie näsa och flytta din hand tillbaka förbi hundens bog och över ryggen, samtidigt som den uppmuntrar honom att följa med näsan. Beröm hunden om han följer framgångsrikt behandla tills han ligger ner på sin sida. Säg ordet "bang" och belöna honom med behandla. Upprepa övningen tills Collie lyckas associera ordet "bang" med floppa ner på ena sidan. Nu skapa en pistol form med fingrarna, peka dem på din hund och säga "bang!" Detta är en underhållande knep att visa för dina vänner och släktingar.

Hoop

Köp en stor hoop, till exempel en hula-hoop, och använda detta för att träna din Border Collie hoppa igenom. Börja med att införa bågen som vardagliga objekt i hundens miljö. Placera bågen på marken och låt hunden lukta på den och uppmuntra henne att gå över den. När Collie har blivit använt till objektet, stå upprätt och uppmuntra din hund att gå igenom den med hjälp av trakteringen. Säg ordet "bågen" om Collie framgångsrikt promenader genom bågen. Upprepa denna övning regelbundet och sedan framsteg med trick genom att lyfta den från marken och ge kommandot "bågen". Om hunden lyckas hoppa genom ringen belöna henne med en behandla och massor av beröm.