mynewspapers.net

De bästa fritidsintressen att sätta på en jobbansökan

De bästa fritidsintressen att sätta på en jobbansökan


Arbetsgivarna efterfrågar hobbies på en jobbansökan av flera skäl. Diskutera en hobby kan ge intervjuaren ett sätt att bryta spänningen i en intervju och att hjälpa dig att koppla av. Hobbies också ge arbetsgivaren en inblick i din personlighet som kan vara till hjälp i att få jobbet. Det kan vara svårt att skapa din lista över fritidsintressen att passa en viss intervjuaren eftersom du oftast vet ingenting om intervjuaren i förväg. Men det finns en standardlista med hobbies du kan lista på din ansökan som kommer att hjälpa din intervju gå smidigt.

Skrivbord jobb

Om du ansöker om ett skrivbord jobb eller ett jobb som kräver dig att vara på kontoret för det mesta, sedan är passiv hobbies att föredra. Passiva hobbies inkluderar läsning, skrivning av något slag, målning eller lyssna på musik. De är sysselsättningar som visar kan du göra använda av din tid samtidigt som de kan bo på ett ställe under lång tid.

Aktiva jobb

Jobb som kräver dig att vara på flykt som en utomstående säljare, byggnadsarbetare eller försäkring skaderegleraren skulle gynnas av hobbies som involverar ett intresse i att vara aktiv. Du kan lista intressen som tar lång bil ritt, träna och resa. Detta är relevant för de arbetsuppgifter du kommer att behöva genomföra, och de visar arbetsgivaren att du har ett personligt intresse i de jobb åligganden i samband med ståndpunkten.

Sport

Förteckning över sporterna du njuta av att spela eller din favorit professionella idrottslag kan vara en bra isbrytare att erbjuda intervjuaren. Du måste vara försiktig med är om intervjuaren är ett fan av ett rivaliserande lag eller har något intresse av sport alls. Ett bra sätt att motverka detta är att endast lista sport intressen om du vet att företaget är en sponsor av den lokala professionella idrottslag eller om företaget säljer produkter associerade med en av dina favoritsporter.

Unika Hobbies

Om du har en ovanlig hobby som fallskärmshoppning, bungyjump eller du samla in utländsk valuta, då detta kan vara ett annat bra sätt för intervjuaren att börja ett snabbt personliga samtal att börja intervjun. Unika hobbies fungerar bra eftersom intervjuaren inte behöver vara en entusiast av din hobby till tycker det är intressant. Till exempel intervjuaren får inte en fallskärmshoppare, men tanken att du är en kunde intressera henne och orsaka henne att använda det i intervjun.