mynewspapers.net

De bästa frisyrer för lockigt och vågigt hårHår med mycket textur--såsom vågigt eller lockigt hår--kan skäras till valfri längd om volymen beaktas. När det gäller de bästa frisyrer för lockigt och vågigt hår, är hur hårets godsmängden nyckeln till dess framgång. Ett klantiga snitt kan resultera frisyrer att vara alltför fyrkantiga eller bottom-tung, vilket kan vara föga smickrande att de flesta ansikts strukturer. Därför väljer de flesta stylister att lager vågigt eller lockigt hår att ge det mer form och lägga till stylingprodukter för att tämja flätor.

Lockigt Pixie

Pixie är ett exempel på en kort frisyr som kan arbeta med vågiga och lockigt hår texturer. I denna klassiska stil klipps håret nära huvudet med de längsta hår längderna i områdena crown och bang. Denna stil kan komplimang lockigare texturerat hår, särskilt om de längre längderna är skiktad eller fågelvilt. Gjorde berömd i 1920-talet stängnät era, den moderna pixie har varit gjort om det till en mer rufsig look. Stylister hjälper hålla kort lockigt hår från frizzing med en klick av hår-smoothing pomada.

Växt ut Bob

I raka frisyrer är den klassiska bob en kort frisyr där håret klipps vid en längd på käklinjen. En annan frisyr med rötter i 1920-talet, dagens lockiga och vågiga bobs vila på axlarna och är asymmetriska (klippa kortare bak och längre fram). Håret är befjädrade med en massa huvuddelen skär av ändarna för att minimera sannolikheten för en boxlike formation. Fördelarna med detta skära, är som anges av Elle, har den form-- och struktur--ett kortare snitt men tillräckligt långa för att sättas i en hästsvans. Eftersom denna bob är ett midlength snitt, har en frisör alltid vara försiktig att inte klippa sin klients håret för kort. Skära våta vågigt hår kan vara knepigt, eftersom varje 1/4 tum skära våta kan lika 1 in. skär när håret torkar. Denna regel gäller för alla lockiga frisyrer, men midlength nedskärningar, som vuxit ut bob, det är viktigt eftersom håret kan skära mycket kortare än önskat.

Lång, skiktad Shag

En av de mest kända formerna av skiktad frisyr var Farrah frisyr, som gjorts kända av skådespelerskan Farrah Fawcett i slutet av 1970 och förde ut tidigt 80-tal. Fawcett cut--vilket är i huvudsak en lång, skiktad shag frisyr--var slitna blåses ut och vänt, även om hon ibland bar det vågiga följer sin naturliga hår textur. Shag's stora attributet är en hel del skiktning runt kronan och mindre bulk mot botten av håret där Frans är valfria. Den långa versionen av denna stil fungerar bra med vågigt hår eftersom dess skiktning teknik är ett komplement till omfattande hår.

Stiliserad Afro

Traditionella afro är en unisex frisyr som domineras av 1960-talet afrikanska amerikanska popkulturen. Frisyr, sfäriska i design, var plockade och retad för att uppnå det perfekta globelike utseendet. Moderna afros är mindre sfäriska och kan vara ansikte-inramning, beroende på strukturen på locken. Lockar är tätt packat eller loopy spiraler, en stiliserad afro ser till att ge form till hårets volym. Dagens afro kan avsmalnar mot halsringning, som lånar mer volym till toppen av huvudet, eller det kan skäras i tjockt lager, gradvis att få längre från topp till botten. Vilken typ av frisyr beror på hår textur och curl mönster, men debulking snittmetoderna används nästan alltid för att ge en afro rörelse. Dessutom lockigare hår kan kräva mer fukt--använder hårbalsam och salvor kan hjälpa hålla afro torkar ut.