mynewspapers.net

De bästa doftande flera blommande rosorna

De bästa doftande flera blommande rosorna


Många trädgårdsmästare Njut av utseende och doft av rosor blommar, och stor möda på att producera de mest attraktiva blommorna möjligt. Tyvärr vissa sorter av rosor blommar för bara en kort period, till exempel en månad eller flera veckor, så den tillfredsställelse som trädgårdsmästare får från sina rosor kan bli kortvarig. Som ett resultat, kan multipel eller repeat-blommande rosor vara ett bättre alternativ för hem trädgårdsmästare eftersom de blommar mer än en gång om året, med vissa sorter blommar kontinuerligt under växtsäsongen. Många av dessa steg sorter är också attraktiva och starkt doftande, så trädgårdsmästare inte behöver offra utseende eller lukten av deras rosor att hålla dem i blom.

Bourbon rosor

Bourbon rosor är väl kända för sin starka traditionella ros doft och förmåga att blomma flera gånger. De är resultatet av en naturlig korsning mellan hösten damast och Kina rosor och är härdiga växter som växer snabbt. Flera sorter av Bourbon rosor växer runt om i världen, inklusive "Madame Isaac Periere" och "Madame Ernest Calvat' blommorna varierar i färg från röd till blekrosa och några Bourbon buskar växa till över 6 fot i alla riktningar. Bourbon rosor blommar under hela sommaren och kan planteras i sängar, växthus och uterum. De gör inte bra som fönster växter, vilket måste ges liten skydd under vintermånaderna.

Portland rosor

Portland rosor är en annan sort av starkt doftande, flera blommande rosor. De varierar i färg från rött till rosa, och har vanligen mörkt gröna blad som avräknas Blom väl. Portland rosor används ofta i mindre trädgårdar eftersom buskarna växer vanligtvis bara vara 3 till 4 fot bred och hög. De kan är ganska lätta att växa, och också vara planterade i behållare eller används som gränsen växter. En av de första åter blommande trädgård rosorna att upptäckas, Portland rosor kräver visst skydd under vintermånaderna i USDA härdighet zoner 4 och 5. De blommar normalt i slutet av våren och en gång på hösten.

Hybrid te rosor

Hybrid te rosor är resultatet av en korsning mellan hybrid perpetual och tea rose och används ofta i buketter och arrangemang på grund av deras klassiska lång stjälk. De är kända för deras stark parfym och stora, välformade blommor och planteras i många hem trädgårdar. Hybrid te rosor blommar flera gånger under säsongen, med nya Blom som förekommer ungefär var sjätte vecka. De växer som upprätt buskar som kan nå höjder 6 fot, med en blomma blomma på varje lång stam. Hybrid te rosor kommer i ett brett utbud av färger, inklusive klassiska röda, rosa, orange, gul, vit, lavendel och multicolour blandningar. Det finns thornless sorter också. Plantera hybrid te rosor i rad av sig för att ge utrymme för god tillväxt och förbättrad luftcirkulation. Under varma sommarmånaderna kräver hybrid te rosor regelbunden vattning och flera timmars solljus per dag.