mynewspapers.net

De bästa blommorna att växa med Rose buskar

De bästa blommorna att växa med Rose buskar


Rosenbuskar producera ett överflöd av vackra blommor men buskarna visas ofta scraggly och oattraktiv. Plantera andra växter i en rosenträdgård kan hjälpa till att fylla i luckorna fula rosenbuskar lämna och presentera en perfekt bakgrund för rosa blommor.

Dusty Miller

Dusty miller (Lychnis coronaria), också brukar kallas rose campion, växer som en vartannat år och producerar ett överflöd av gråvitt bladverk. Bladen varierar i storlek från 2 till 6 inches. Anläggningen kan växa till en höjd av 2 till 3 fot med spridning av upp till 2 fot. Det unika bladverket presenterar en visuellt tilltalande inramning för rose's blommor och bladverk. I det andra året av dusty miller's livslängd producerar det rosa, vita eller lavendel blommar. Varje blomma åtgärder endast 1 tum över och varar bara en dag. Att ta bort blommorna kommer att uppmuntra anläggningen att fortsätta blommande. De enkelt själv fröna. Dusty miller kräver samma växande villkor som kräver att en rosenbuske. Det gillar fullt solljus och väl dränerande jord. Anläggningen är härdiga i US Department of Agriculture zoner 4 till 8, enligt Missouri botaniska trädgårdens webbplats.

Prydnads kattmynta

Prydnads kattmynta (Nepeta cataria) växer bra i fullt solljus. Det kan uppnå en höjd på upp till 2 fot. Dess rikliga och doftande bladverk skapar en behaglig inramning för rosenbuskar. Bladen på växten är hjärtformade och mäter ungefär 3 inches. Stjälkarna har en fina, vita päls. Anläggningen har också fördelen av att hjälpa till att stöta bort bladlöss. En perenn, anläggningen producerar lila blommor i slutet av sommarmånaderna. Över 200 sorter av kattmynta finns men prydnads kattmynta erbjuder en tilltalande visuell. Det växer bäst i fullt solljus med väl dränerande markförhållanden. Klipp ut anläggningen tillbaka kraftigt under vegetationsperioden att uppmuntra den att växa som en kort, lövverk matta om rosenbuskar är kort att det intersperseds runt. Kattmynta behöver inte skära tillbaka om vuxit sammanflätad genom längre rosenbuske sorter. Den är härdig i US Department of Agriculture härdighet zoner 4 till 10.

Ringblommor

Växande ringblommor (Tagates erecta) runt rosenbuskar hjälper till att förhindra insekter. De flesta insekter, särskilt sniglar och sniglar, inte njuta av lukten av ringblommor och försök att undvika dem. En årlig, marigold växer bra i solsken med väl dränerande jord. De är lätt seedade runt rosenbuskar efter all risk för frost har gått eller de kan vara igång inomhus i starter fack sex till åtta veckor innan sist förväntad frost. Ringblommor kommer att växa med praktiskt taget ingen vård tills den första hård frosten på hösten dödar dem. Växterna får väl dränerande jord villkor. De uppskattar fuktig jord under de varma månaderna av sommaren. Ta bort de förbrukade blommorna som de blekna hjälper uppmuntra anläggningen att producera fler blommor, enligt West Virginia universitetets hemsida. Välj en mängd olika marigold som bara är relativt kort att plantera hela rosenbuskar. MARIGOLD höjder varierar från 6 inches till 4 fot, beroende på sorten.