mynewspapers.net

DC Power leverans teoriDe elektroniska prylar som omger oss alla behöver en källa till DC el för att fungera. Att ge, du kan köra dem från batterier eller Anslut en DC strömförsörjning till hushåll nätuttaget. Modern är små, effektiva, tillförlitliga och väl reglerad. I stort, de är gjorda av dessa byggstenar: transformator, likriktare, filter och regulator.

Transformator

Nätaggregat använda transformatorer till droppa standard 110V hushåll AC till en mer användbar spänning, som 9 eller 12 volt. Transformatorns lindningar förhållandet är mindre i utdata, stepping spänningen ner till önskad nivå.

Likriktare

En full-wave likriktare bro konverterar transformatorns AC till DC. Detta är en uppsättning av fyra dioder kopplad diamant-formade. AC går in i de bipolära anslutningarna. Positiva och negativa DC kommer ut av anoden och katoden anslutningarna.

Filtret

Bron likriktaren utgång har en massa överblivna AC rippel i den. Filtrering jämnar buller ut och låter strömförsörjningen hantera nuvarande överspänningar.

Regulator

AC nätspänningen går in i ett nätaggregat varierar beroende på laster i systemet. Många enheter behöver en väl kontrollerad spänning som inte ändras om växelspänning vandrar. Semiconductor spänningsregulatorer ta filtrerade produktionen och håll den till en exakt spänning. Spänningen måste vara några volt högre än produktionen, att ge tillsynsmyndigheten utrymme att arbeta i.

Nuvarande

Varje enhet i strömförsörjningen måste kunna leverera nödvändiga ström. Ett nätaggregat med undermåliga delar kommer att köra heta och vackla under en för tung belastning för den.

Överspänningsskydd

En metall-oxid varistor (MOV) eller liknande anordning över inkommande AC linjen kommer att absorbera de flesta överspänningar och transienter, skydda strömförsörjning och utrustning är ansluten till.