mynewspapers.net

Dash borttagning instruktioner

Dash borttagning instruktioner


Det kan finnas olika skäl för att ta bort hela eller delar av instrumentpanelen eller konsol-komponenterna på ditt fordon. Om du installerar en fjärrkontroll förrätt, måste du ta bort instrumentbrädan för att komma åt en plats för din mottagarenhet. Om du ersätter bilens tändningslås, måste du ta bort delar av konsolen ratt och sänka förarens dash komponenter. Oavsett skälet till att ta bort hela eller delar av instrumentpanelen, är processen ganska enkel.

Instruktioner

• Koppla ur negativa batteriet terminalen från fordonets batteri. Titta under ratten för tillgång till den elektriska anslutningen för krockkudden. Koppla ur krockkuddens elektrisk anslutning och vänta i 10 minuter. Det är viktigt att inte utlösa airbagen säkerhetsapparaten--inte bara för din egen säkerhet och skydd, men också att undvika kostnaden för att få airbagen installeras om. Lösgöra sida krockkuddar eller passagerar airbagen om bilen är utrustad med dem.

• Plan som delar av dash måste tas bort för det jobb som du gör. Om du tar bort hela instrumentbrädan, se till att du har tillräckligt utrymme för att lagra din dash komponenter och deras skruvar och bultar utan att förlora något.

• Lossa fästskruvar (eller bultar) som ansluter undersidan av konsolen dashboard. Olika bilmodeller använda olika mönster för instrumentpanelen, men de flesta kommer att använda panelen bultar ligger på över- och undersidan av instrumentpanelen församlingen, vilket innebär att du kommer att behöva utsätta de nedre panelen bultar, som är ofta dolda under panelerna knä bolster och undersidan dash.

• Öppna handskfacket av fordonet och skruva loss handskfacket fästskruvar. Dra ut handskfacket från instrumentpanelen.

• Skruva loss och Bänd upp desto lägre, övre och centrum trimma paneler med en flat skruvmejsel. När du tar bort varje komponent, kan du märka dem med klisterlappar och en penna, som visar hur de passa ihop med varandra, ordningen på ominstallation (baksidan av borttagningen) och skruvar eller skruvar som används för att installera dem. Ren samtliga dash komponenter med en luddfri trasa som instrumentbrädan kan samla en stor mängd damm. Märk varje elektrisk anslutning med tejp och en penna för att markera de manliga och kvinnliga ändarna av varje elektrisk komponent.