mynewspapers.net

Där lagras kolhydrater i kroppen?

Där lagras kolhydrater i kroppen?


Om du har hört hypen om lågkolhydratkost, eller om du har fått veta att följa en på grund av ett medicinskt tillstånd, kanske du undrar vad kolhydrater är och vad kroppen gör med dem.

Vad är en kolhydrat?

Kolhydrater är de gemensamma organiska föreningar finns i de flesta levande ting. När ätit, är de viktiga vid lagring och transport av energi i kroppen.

Källor av kolhydrater

Kolhydrater finns i livsmedel med hög socker eller stärkelse, såsom frukter, sötningsmedel som socker och honung, bröd, spannmål och stärkelserika grönsaker som potatis.

Kolhydrater som bränsle

I matsmältningssystemet bryts kolhydrater ner till glukos. Kolhydrater konsumtion är nödvändigt att skapa bränsle för musklerna och för hjärnans funktion.

Kolhydrat lagring

När kroppen bryter ner kolhydrater till glukos, kanske din kropp inte omedelbart behöver glukos för energi. I så fall kroppen omvandlar glukos till glykogen och lagras i lever och muskler.

Konvertering till fett

Om du äter mer kolhydrater eller glukos än behövs för kroppens omedelbara behov, och om det finns gott om glykogen redan i lagring i levern och musklerna, kroppen konverterar och lagra glukos som fett.