mynewspapers.net

Dammen & vattenfall idéer för trädgården

Dammen & vattenfall idéer för trädgården


Vatten funktioner, som återspeglar natur och göra någon trädgård känner mer inbjudande, är inte svårt att lägga till ett landskap. Bestäm vad du vill i din trädgård, oavsett om det är en liten fontän, eller en större fiskdamm eller ett vattenfall. Oavsett storleken på din gård, kan du hitta rätt damm eller vattenfall för din trädgård.

Reflekterande Pool

Dammen & vattenfall idéer för trädgården


Fortfarande kan vara slående pooler som återspeglar naturliga omgivningar. En liten trädgård kan vara den perfekta platsen för en lång, tunn, rektangulära reflekterande damm. Prova en större kvadrat eller runt reflekterande pool i en större gård. Edge damm liner i skiffer och paint, eller köpa en svart liner för att skapa mer eftertanke. Plantera högt gräs, blommor eller träd nära funktionen, och de kommer att återspeglas i poolen. Undvika områden av komplett skugga; eftertanke pooler fungerar bättre i soliga områden i din trädgård. Funktionen kan också kombineras med en långsam vattenfall eller fontän i ena änden som leder till den reflekterande poolen.

Staplad sten vattenfallSkapa ett vattenfall i en platt, nivå gården genom att bygga ett staplade vattenfall med sten, att skapa en serie av vattenfall som tömmer i pooler. Runt poolerna växt mindre vatten-älskande växter och gräs, såsom kaveldun eller vatten iris, i fickor eller grupperingar. Lägg till några vattenväxter som näckrosor, i poolerna. En liten fontän pump gömd bland stenen vid toppen av vattenfallet staplade kommer att skapa en illusion av en rörlig ström.

Fågelbad

Dammen & vattenfall idéer för trädgården


En av de enklaste sätten att lägga till en "damm" i en trädgård är att ta in ett fågelbad. Välj en färgstark eller klinkergolv fågelbad som fungerar både som ett konstverk och vatten-funktionen. Hålla vattnet rent, eller lägga en liten fontän pump i centrum, begravd under fysisk eller färgade stenar, att hålla mygg från att skapa en grogrund.

Fontän

Dammen & vattenfall idéer för trädgården


En fontän i centrum av en rund eller fyrkantig pool kan skapa en livlig vatten-funktionen. Skapa en fontän genom att lägga till en pump som kan köpas på din lokala Trädgårdsbutik till en utomhus konstverk. Eller placera pumpen under stenar för att skapa en bubblande vatten-funktionen. De flesta trädgård och landskapsarkitektur centra bär också små och stora prisdifferentierade vattenfall. Plats i centrum av en damm för att skapa en illusion av "vattenfall". Om du har en liten trädgård utrymme, är vägg fontäner en bra lösning.