mynewspapers.net

Damkläder stilar 1930

Damkläder stilar 1930


Den stora depressionen och Hollywood påverkade kvinnors kläder 1930. Dessa faktorer skapade mode som var enklare än det varit tidigare år. Men försökte kvinnor kopiera utseendet på filmstjärnor på kvällen. Trenden i 1930 var chic ännu praktiska. Kläderna var både moderiktiga och funktionella.

Dagtid mode

År 1930 märkt en förändring i livet för kvinnor. De hade nu att arbeta under dagen, att fylla sysslor hemma eller arbetar utanför hemmet. Denna förändring orsakat dammode att bli något mer maskulina. Under dagtid bar kvinnor vanligen enkel, dämpade färger. Grå, brun och svart var populära. Kvinnor handlas i deras fancy klänningar för skräddarsydda kostymer, ofta med axelvaddar, att skapa ett boxier utseende. De bar fortfarande klänningar under dagen, men de flesta dagtid klänningar gjordes från billigare tyger som bomull, ull och rayon. Hemlines var låga och dagtid klänningar och kjolar nått om halva vaden. Kjolar var mycket raka, utan mycket swing till dem. Solida färgade klänningar var mycket populära, men kvinnor bar också klänningar med ränder och blommiga mönster. De flesta klänningar hade kragar som ibland med knappar eller volanger.

Kvällen mode

Kvinnor valde länge, glamorösa klänningar på kvällen. Klänningarna var gjorda av drapering tyger för klänningar och kjolar. Öppna-back klänningar var en favorit bland kvinnor av eran. Kvinnorna bar klänningar med hårdare bodices, som smickrade deras midsections. Silk var vanligt förekommande i dessa glamorösa kläder. Päls utsmyckningar dök upp på många aftonklänningar. Kvinnorna bar klänningar i mörka färger med raka men flödande kjolar. Necklines av dessa klänningar var lägre än de hade varit i det föregående årtiondet.

Bridal Fashion

Bridal fashion baserades runt Hollywood stilar. Klänningar var långa och vita. Volanger smyckat ärmar och livstycket. Ärmarna var lång, oftast hellångt. Brud slöjor var långa och flödande. Några klänningar var sportig ändå chic, som minskade de spetsar och glans, för tydligare tyger. Men dessa klänningar såg sofistikerade, med tyger draperade perfekt för att passa kvinnors kurvor. Ofta var klänningarna sjöjungfrun stil. De med en tight livstycket som kramade kroppen och ruggig kjolar som blossade upp. Andra var tight i midjan med en löst draperad kjol. Stilarna var smickrande för kvinnors kroppar, som de skapat en lång, smal linje.

Tillbehör

Kvinnor i 1930 bar ofta hattar och väskor i matchande färger. Populära färger med neutrala nyanser samt djupa gröna, blues och röda. Ofta kvinnor paras deras väskor och hattar med matchande handskar också. Dagtid skor hade en rundad tå och var mer praktisk än i hälarna bärs på natten. Kvinnorna bar tjocka bälten, ofta på tyg färg av deras klänningar och kjolar. Spännbanden kom i enkla fyrkantiga eller runda former. Liten pillerask hattar och plattan-formade hattar var standarden på kvällen eller för formella dagtid angelägenheter.