mynewspapers.net

Damkläder i en tid präglad av 1400-taletKvinnors mode på 1400-talet var både ljust färgade och lättflytande. Medan speciallagar dikterade vad vissa klasser kunde bära, var alla påverkade av ljusa färger i gotiska katedral fönster. Många kläder var Gråskimlig, med varje halva av en klänning i en annan färg. Slim kappor accentueras av önskad "S"-formade figuren, som kvinnans höfter var dragkraft framåt. Kuddar som bärs under klänningen accentueras de önskat "gravid" utseendet.

Mode i 1400-talet

Kvinnor från 1400-talet klädda i lager och bar långa kappor med höga midjor. Ofta damer bar en lös klänning över en noga passande underklänning. Ärmarna på den översta klänningen var slit för att visa färgerna på den andra uppsättningen av ärmar. Svälld ärm var skära andra färg. Ärmarna hade inte muddar men avslutades med en rad med band eller knappar. Kronologiskt, följde "V"-formad urringning scoop halsen. Ulltyg föredrogs av alla klasser som det kunde vara antingen grovt eller mycket fint.

Sumptuary lagar

Under medeltiden hade många länder sumptuary lagar, som påverkade mode. Vissa lagar fastställs att de inte kunde köpa kläder utanför deras klass, oavsett hur mycket de hade råd att spendera. Medan de övre klasserna bar Hermelin, fattiga bar kanin, katt och räv päls. I Florens tillät de italienska sumptuary lagarna inte den lägre klassen att bära mycket tygerna de gjorda för export.

Franskt mode

Under det hundraåriga kriget i Frankrike (1400-1450), var modet mycket extravaganta. Avslutande kappor med broderi och fancy ärmar var populära. Klä material var lös, länge och föll från underarmen. Under detta bar kvinnor en annan färg under sin klänning och ärmarna antingen knäppt eller spetsad med band. Ibland hade ärmar puffar på armbågarna. Vissa wing-liknande ärmar var kantad med päls. Kvinnorna bar också noga monterade jackor med långa ärmar.

Engelska kläder lagar

Sumptuary lagar var mest framträdande i 1400-talets England. Kvinnor hade att klä på klassnivå deras fäder eller make. Färger som lila bars endast av kungligheter medan överklassen bar rött och grönt. Den rika också Rekommenderad guld trim, spetsar, satin, fin päls och broderier. Lägre klass bar vanligt kläder med inga utsmyckningar.

Friflytande Italien

Målningar i 1400-talets Italien visar en mycket naturlig kvinnas figur. Klänningar hade lös rinnande kjolar och en hög midja som visar ingen användning av korsetter. Trots detta naturliga flöde, var kvinnor också inneslutet i en tung underklänning kallas en chemise. Några klänningar hade veck på ärmar, rygg och framför som många Mäns kläder gjorde på tiden.