mynewspapers.net

Dålig Ignition Coil symtom i en Dodge Dakota

Dålig Ignition Coil symtom i en Dodge Dakota


Dodge Dakota har tidigare förlitat sig på en traditionell tändsystem som utnyttjar en enda spole för att producera den gnista på tändstiften som ansvarar för antändning av bränsle och luft blandningen. I början av 2000-talet, dock var Dakota tändsystemet bytte till en distributorless version som har visat sig vara mer tillförlitlig. Trots detta problem fortfarande kan förekomma, och symptomen är liknande för båda typerna av system.

Kör dåligt

En svag spole att kunna ge en stark gnista på tändstiften. Denna orsak misständningar och dålig tändning av bränsle och luft blandningen, vilket resulterar i minskad makt och grov kör. En svag spole kan också orsaka stopp och översvämningar av motorn på grund av den spolen oförmåga att tillhandahålla tillräckligt gnista för att antända bränslet och luft blandningen ordentligt.

Stannat

Om fordonet var igång och sedan dog plötsligt, har spolen misslyckats helt. Spolen är inte längre producerar den nödvändiga elektriska laddningen ska skickas till tändstiften på grund av ett internt fel och måste ersättas med en ny enhet till återställning.

Ingen gnista

En tändspole som misslyckats registrerar inte en elektrisk gnista på tändstiften. Om alla av delar är korrekt anslutna och i skick och test avslöjar ingen gnista på tändstiften, då spolen är felaktig.

Döda cylindrar

På Dakotas som har en distributorless tändsystem, används en enda spole till brand två tändstift. När en av dessa spolar inte, är resultatet en stadig miss på relaterade cylindrar, grov löpning och reducerad prestanda. Om test avslöjar två döda cylindrar ansluten till samma spolen, då är denna spole felaktig. Om testning visar ingen gnista till alla cylindrar, då problemet är nog inte med spolen och är istället med en annan del av tändsystemet.