mynewspapers.net

Dagliga protein och muskeluppbyggnad

Dagliga protein och muskeluppbyggnad


Om du hoppas att bygga muskler, har du sannolikt betraktas vikten av protein i kosten. Medan en kost rik på magert protein är ett viktigt verktyg i en framgångsrik muskelbyggande plan, är proteinrik kost inte utan sina risker. Om du lägger till mer protein till din dagliga kost, Läs mer om hälsosamma gränserna för en proteinrik diet och hur proteiner fungerar i din kropp att bygga muskler.

Vad gör protein?

Protein spelar en viktig roll i nästan varje system i din kropp. Framför allt behöver kroppen protein för att bygga och reparera vävnader skadats vid styrketräning. När du lyfter tunga vikter upprepade gånger, din muskler tår och är sedan repareras av "satellit celler," som bygger upp muskelvävnad när de reparera skadorna. Dessa satellit celler behöver protein för att fungera ordentligt, varför en hälsosam dagliga proteinintag - tillsammans med ett program för regelbunden styrketräning - är viktigt om du försöker bulk upp.

Typer av protein

Du kan hitta dietary protein i många former. Du kan lägga till vassleproteinpulver till shakes, vilket gör det snabbt att svälja, som är idealisk för efter träningen muskelåterhämtning och tillväxt. Vissa barer energi är berikade med protein, men se upp - dessa kan också vara lastad med socker och fett. Naturliga källor till protein omfatta kött, nötter och mjölk. Nödvändigtvis "Naturliga" betyder inte att "luta," ändå. Till exempel nötter är en frisk källa till protein, de är mycket fett och bör konsumeras med måtta.

Hur mycket protein behöver du?

Det är en vanlig missuppfattning att du behöver extra protein varje dag att bygga muskelmassa; du behöver bara se till att du träffa dagliga behov. Enligt den amerikanska National Institutes of Health behöver den genomsnittliga personen 1.4-1.8 kg (50 till 65 uns) protein varje dag, baserat på deras vikt, ålder och aktivitet nivå. Det är ungefär mängden protein i en 113g (4 oz) biff. Även om du lyfta vikter och försöker bygga muskler, konsumerar mer än din dagliga rekommenderade mängden protein är inte nödvändigt.

Varningar

Protein är en viktig del av någon diet, kan dieter som är överdrivet mycket protein (särskilt de som är i obalans) vara allvarligt skada din hälsa. Mayo Clinic varnar att dieter som är höga i protein och begränsa kolhydratintag, som Atkins Diet, kan resultera i näringsbrist och kan öka din risk för hjärtsjukdomar och vissa typer av cancer. Eftersom levern och njurarna eliminera avfall från kroppen - inklusive de från metaboliserande proteiner - kan en kost som innehåller överdrivet protein överbelasta dessa organ och göra befintliga lever eller njure problem värre. Att upprätthålla en hälsosam, är balanserad kost - en som innehåller tillräckligt med dagliga protein - optimal för att bygga muskler och upprätthålla energinivåer.

Tips

Om ditt mål är muskelbyggande, är konsumera tillräckliga nivåer av magert protein hela dagen ett smart sätt att hjälpa till att reparera skadad vävnad, särskilt direkt efter lyft vikter. Hålla lean proteinkällor på plats för att äta eller dricka efter ett träningspass, som vassle protein pulver (för skakningar), grillad kycklingbröst eller låg fetthalt mejeriprodukter (som skummjölk eller keso).