mynewspapers.net

Dagliga aktiviteter för pensionärer

Dagliga aktiviteter för pensionärer


Pensionärer ska delta i en mängd olika dagliga aktiviteter att vara fysiskt aktiv och intellektuellt engagerad med deras värld. Alla pensionärer, även de som använder rullstol, kan delta i aktiviteter som att dansa, sjunga eller volontärarbete deras tid till en värdig sak. Enligt helpguide.org är pensionärer som fortfarande aktivt och socialt engagerade mindre benägna att drabbas av depression.

Linedance

Linedance är en aktivitet som seniorer kommer att njuta av även om de har begränsad rörlighet. Många av koreograferad dans rutiner kräver inte kraftfulla fysiska transporter. De flesta, om inte alla, kan line dansar anpassas för pensionärer som förlitar sig på en rullstol eller rullator. Hälsofördelarna med linedance, enligt webbplatsen linedanceinstructions.weebly.com, inkluderar ökad muskelstyrka och gemensamma flexibilitet. förbättrad benstyrka; vikt förlust; och förbättrad samordning och rörlighet. De känslomässiga fördelarna är nästan omätbara. Linedance är en gruppaktivitet där seniorer kan njuta av sällskap under en rolig aktivitet. Hjälp Guide webbplatsen föreslår att seniorer som ägnar sig åt gruppen sociala aktiviteter är mindre sannolikt att uppleva depression och negativa hälsoeffekter i samband med depression.

Allsång

En singalong får seniorer knacka på tårna och umgås med andra. Familj, vänner och volontärer kan leda en Allsång på ett sjukhem eller som en vecka aktivitet på en lokal pensionärer centrum. Många äldre kommer ihåg orden att låtarna oldies låtar är ett tryggt val. Skriva ut texter med stor stil och distribuera texten till deltagarna i början av verksamheten. Uppmuntra seniorer att föreslå låtar till gruppen eller att leda singalong själva. Musik för singalongs kan också vara CD samlingar av musik. Sing-along karaoke stil DVD-skivor finns tillgängliga i handeln och Internet butiker.

Djurhemmet dagen för volontärer

Seniorer kan bero på många hälsofördelar interagerar med djur. Om faktum, humana.com webbplatsen säger att djur kamrater kan lindra ensamhet och förbättra hjärt-och kärlhälsa. Många ammande och långsiktig vård och omsorg samt pensionär centra har infört djur visitation program för sina invånare och medlemmar. Djurhem är nästan alltid i behov av volontärer för att hjälpa omsorg för djuren. En direktör av en pensionär eller en medlem av en högre grupp kan ordna en volontär veckoschema med en lokal djur skydd. Seniorer kan frivilligt att gå till djurhemmet varje vecka och hjälpa bada och mata djuren. Seniorer kommer att gynnas genom att tillhandahålla en tjänst som behövs, och djuren kommer att gynnas av vården och älskar att pensionärer kan ge dem.