mynewspapers.net

Däck skruvar typer

Däck skruvar typer


Per definition är ett däck skruv-- eller "skaft" som det kallas i vissa kretsar--ett fästelement utformad med en egen framdriva tråd och en mycket vass spets. Den skruven stil gör det möjligt att införas i ytor med mindre ansträngning, men skapar ett tätt grepp som fortfarande är svårt att dra ut. Skruvarna finns i olika längder; Robertson, Phillips eller andra huvudet sorter. och i olika färger som matchar dina däck lack. Däck skruvarna används ofta eftersom de orsakar mindre skada på trämaterial, och är långvarig, rosttrögt och stark.

Platt huvud däck skruvar

Platt huvud däck skruvar benämns ofta som den bästa designade skruven för att bygga ett däck. Den huvud görs att gå spola i trä med bred topp för extra hold, samtidigt minska den skruven förmåga att sjunkas för långt in i strukturera. Platt huvud är en favorit för många snickare eftersom det gör minimal skada på byggmaterial, inklusive mjukt trä.

Trimma huvud däck skruvar

Trimma huvud däck skruvar liknar den platt huvud design eftersom det sjunker spola i trä. Men trim skruv är mindre märkbar när de sätts på grund av mindre huvudet, så att de kan gömma sig i strukturen. Bara rutinerade proffs tenderar att använda denna skruv på grund av eventuella skador det kan orsaka på däck om skruven drar genom virket. Predrilling hål för dessa skruvar rekommenderas.

Sammansatta huvud däck skruvar

Sammansatta skruv är speciellt gängade för att skapa mer hålla. De har en mer kompakt huvud design, som liknar en nit, att skapa mindre trädamm när de infogas. De tenderar att användas i kombination med antingen platt eller trim skruvar för att hålla trä från varp eller omgrupperingar.

Smorda däck skruvar

Smorda däck skruvarna kan vara av en sort (flat, trim eller komposit) men är belagda med olja eller en annan smörjande lösning så skruvarna sjunka i trä med minimal ansträngning. De har samma lastrum för en normal skruv med inga nackdelar.