mynewspapers.net

D-vitaminbrist & bränna muskler

D-vitaminbrist & bränna muskler


D-vitamin är känt som "sunshine"vitamin eftersom det är syntetiskt framställda av kroppen när ultravioletta strålar från solen slår din hud. Detta fettlösligt viktigt näringsämne finns naturligt i bara några livsmedel, men läggs vanligen till mjölk och mejeriprodukter. D-vitamin måste först konverteras till olika former i levern och njurarna innan den kan användas av kroppen. Brister av detta vitamin kan leda till smärta, svaghet och bränning. En läkare kan diagnostisera detta och ordinera behandling för att fylla på din D-vitaminnivåer.

D-vitamin funktioner

D-vitamin är ett viktigt näringsämne som har flera viktiga roller i kroppen. MayoClinic.com visar detta att omfatta modulerande celltillväxt, immun och neuromuskulär funktion. D-vitamin hjälper kroppen koda och syntetisera proteiner som kontrollerar celltillväxt, förändringar och även död i muskler, nerver och andra vävnader.

Smärta och svaghet

Linus Pauling Institute påstår att otillräckliga nivåer av D-vitamin i kroppen kan leda till muskelsvaghet och smärta. Dessa muskuloskeletala effekter kan orsaka brinnande förnimmelser, muskeltrötthet, darrningar eller skakningar och falls. Institutet citerar en studie utförd i Minnesota som rapporterade att av 150 patienter som anges för muskuloskeletal smärta, 93 procent hade en brist på vitamin D. ger 800 IE D-vitamin tillskott per dag, utöver kalcium, att äldre kvinnor för tre månader visade en förbättring av muskelstyrka och nästan 50 procent minskning av falls.

Effekter på musklerna

Vitamin D påverkar både ben och muskler direkt genom att främja upptaget av kalcium från din mag-tarmkanalen. Kalcium är nödvändiga för friska mineralisering av dina ben samt bentillväxt och ombyggnader i både barn och vuxna. Musklerna behöver D-vitamin för att bibehålla muskelceller, och utan kalcium musklerna skulle kunna ingå avtal. Brist på D-vitamin påverkar rörelseapparaten, orsakar försvagade ben, skadad muskelvävnad och svag muskelsammandragningar.

Riskfaktorer

Eftersom mycket av kroppens vitamin D är direkt syntetiskt framställda när huden utsätts för solljus, kan otillräcklig exponering leda till en brist. Därför du är i riskzonen om du har mörkare hud, som naturligtvis blockerar ut ultraviolett ljus, täcka alla exponerad hud eller om du bära solskydd när du är utomhus. Andra riskfaktorer för D-vitaminbrist är sjukdomar som orsakar fett malabsorption som cystisk fibros och kolestatisk levern, som minskar upptaget av detta fettlösligt vitamin. Om du har en inflammatorisk tarmsjukdom såsom Crohns, har du också en högre risk. Överviktiga individer kanske att absorbera detta näringsämne, men deras omfattande fettdepåer i huvudsak fälla den D-vitamin, hindrar kroppen från att använda det där det behövs.