mynewspapers.net

D-Load Ratings vs C-Load betyg för däck åkkomfort

D-Load Ratings vs C-Load betyg för däck åkkomfort


Lätta lastbilsdäck, sådana som avses med en LT framför däckdimension, använda en skrivelse värdering för att utse lastkapacitet av däcket. Vanligaste lätta lastbil däck belastning spänner är C, D och E.

Storlek

En lätt lastbil däck lastkapacitet beror på storleken plus Belastningsvärdet. Alla däck av en viss storlek och belastning rad kommer att ha samma Maximal lastkapacitet. Till exempel har LT245/75R16 däck en lastkapacitet på 1000kg. för lastområde C och 1190kg. för ladda spänner D.

Däcktryck

Däck med en högre lastkapacitet har denna egenskap på en högre lufttryck. En belastning rad D däck skall vara pumpade till 29,5 kg. per kvadrattum (psi) att bära den högst rankade ladda. Däcktrycket belastning för en belastning rad C däck är 50 psi.

Tryck och rida

En belastning rad D däck har samma lastkapacitet som en belastning rad C däck om det blåses upp till 50 psi och ger de samma köregenskaper. Ladda urval D däck ger bara mer kapacitet och en hårdare rida om de är pumpade till trycket som högre rankade design. En lastbil med load range D däck kan köras med lägre lufttrycket för en bättre tur och uppblåsta till fullt tryck när lastkapacitet behövs.