mynewspapers.net

Curry Leaf växter

Curry Leaf växter


Ett brett utbud av växter och blommor utgör visuellt tilltalande och användbara hem trädgårdar. Curry leaf växter göra en aromatisk tillägg till din trädgård som en vintergrön buske eller i behållare där bladen är lätt åtkomliga för användning i matlagning.

Beskrivning

Curry leaf (Murraya koenigii) är en subtropiska till tropiska beteshagarna vintergrön buske eller träd infödda till Asien. Anläggningen växer upp till 15 fot lång som en buske med tunna aromatiska blad som görs av upp till 21 lilla 1 - till 2 tum långa broschyrer. Insekter och sjukdomar generellt inte en fråga för dessa växter.

Blommor och frukter

Vit konformad blommor blomma säsongsmässigt längs stjälkar. Blommorna växer i kluster och har en lätt doft. Efter blommorna blommar, visas 30 till 80 frukter per blomma kluster. När curry växt frukten mognar, blir det svart i färg. Det är ätliga och näringsrik, som innehåller mineraler kalium, magnesium och järn, tillsammans med protein och kalcium. Frukten innehåller ett frö, som inte är ätliga.

Krav på tillväxt

Curry leaf växter växer bra i utomhus trädgårdar som små buskar eller som enskilda växter i krukor under varmare sommarmånaderna. De frodas i behållare som krukväxter. De är härdiga till USDA plant härdighet zoner 10 till 12 och bör vara övervintrat inomhus i klimat som är mer måttliga. Odla dessa växter i fuktig jord blandad med sand, lera och silt att hjälpa till med dränering och placera behållarna där växterna får full sol till halvskugga. Trimma växterna regelbundet för att hålla en kontinuerlig tillförsel av färska blad.

Användningsområden

Curryblad förbättra många indiska rätter med jordig smak och arom att wafts från dem när de hanteras. Konsekvens av bladen gör dem lämpliga för soppor, kötträtter och Fiskrecept, för att nämna några. Curry leaf växter innehåller antibakteriella och svampdödande egenskaper i blad, bär och bark som kan hjälpa med magproblem, inklusive kräkningar.