mynewspapers.net

Cummins 8,3 L dieselmotor specifikationer

Cummins 8,3 L dieselmotor specifikationer


8.3L QSC dieselmotorn utvecklades av Cummings, en amerikansk motortillverkare med över 80 år i branschen. För denna särskilda motor de slagit sig ihop med Mercury Marine, en branschledare i Marina fordonets prestanda som började 1939. Resultatet blev en motor avsedd för både fritids- och kommersiella båtar.

Motorn specifikationer

8.3 diesel är en fyrtakts förbränningsmotor, vilket innebär att intaget, komprimering, förbränningen och avgaserna stroke sker i två vevaxel rotationer. Motorn har sex cylindrar, som är placerade i ett infogat format, vilket betyder att cylindrarna är justerade i rad. Varje flaska innehåller fyra ventiler, vilket ökar vridmoment och acceleration. Motorn har 540 Kardanaxel HÄSTKRAFTER med en maximal hastighet av 2.600 varv per minut.

Dimensioner

Motorn har ett deplacement--volymen sveps av kolvarna inuti alla cylindrar i en rörelse från övre dödpunkt till nedre dödpunkt--505 cubic inches. Den har en torrvikt på 896kg. Diametern på cylindrarna, vanligen kallad hålet, är 44,9 inches. Stroke är 5.71 inches, det vill säga längden pistongen reser i cylindrarna.

Andra funktioner

Denna dieselmotor har turboladdad aspiration och kyls av en havsvatten efter kylning system. Generatorn har hög effekt, vilket innebär att den mekaniska energin omvandlas till elektrisk energi i hög takt. Den har rail bränslesystem, vilket betyder att magnetventilerna matas av en högtryck bränsle järnväg. Detta förhindrar rök vid start av motorn utan att använda luft värmare. Dessutom minskar buller och sparar bränsle. Kolvarna kylas så att de håller längre och motorn har en remskyddet som är resistent mot korrosion. Det har också motorns elektroniska visas.