mynewspapers.net

Crystal Vs. Lead CrystalCrystal är ett material som används för att göra fina glas. Crystal och bly kristall varierar i sammansättning, kostnad och kvalitet. De som vill köpa kristall glas bör överväga om crystal eller high-end bly kristall är det bästa valet.

Typer

Crystal är en typ av glas. Crystal är ofta mer känsliga det vanliga glas porslin. Bly kan läggas till kristallen att ge det mer vikt och stabilitet.

Sammansättning

Både kristallen och bly kristall innehåller mangan, silica sand, soda och kalk. Material som arsenik, borax och Salpeter kan läggas för färg. Den enda skillnaden mellan kristallen och bly kristall är extra blyhalten.

Missuppfattningar

Ledningen i bly kristall är inte farligt. De som äger bly kristall kan använda kristallen att äta och dricka från.

Varning

Om du lagrar alkohol, använda crystal utan bly. Bly kristall karaffer kan bara inneha alkohol i tre månader innan det finns risk för bly urlakning i vätskan.

Kostnaden

En betydande skillnad mellan kristallen och bly kristall är priset. Lead crystal görs ofta med särskild omsorg att befria materiellt av alla bubblor och brister, öka sin prismatiska egenskaper. Ett glas kan kosta £19 till £32, medan samma glas från full lead crystal kan kosta 65 kr eller mer.