mynewspapers.net

Creative Island School projekt

Creative Island School projekt


Lärande om landformer och öarna i synnerhet kan lämpar sig till många roligt projekt. En ö är något mindre än en kontinent som är helt omgiven av vatten landformer. Öarna kan vara nära att landa, som Kuba, eller mitt i en ocean, som Azorerna. Har eleverna skapa sina egna öar eller att göra en ö med ant invånare är ett roligt och pedagogiskt sätt lära dig mer om denna landformer. Studera olika ö-nationer ön kulturer är ett annat sätt att hjälpa barn lära sig och behålla information om öar.

Göra en ö

Läsa en bok som relaterade till öar, såsom "Skattkammarön" eller "Flugornas herre." Som en del av lektionen, studera kännetecken för öarna, och utmana eleverna att göra sin egen miniatyr öar. Rekommendera att eleverna skapar en ö inuti en liten plast badkar med stenar, smuts, sand, klumpar av gräs och pinnar för träd. Uppmuntra eleverna att dekorera sina öar för att återspegla en scen i boken.

Ant ö

Gräva upp en svart myrstack och lägga den i en stor glasburk. Fyll i de tomma utrymmena med lös smuts. Täck inte burken. Plats burken inne i en plast badkar fyllt med vatten. Myrorna kommer att gå på toppen av burken och även på sidorna men över inte vallgraven. Du kan också placera andra mindre burkar av smuts i badkaret och göra broar att se om myrorna gå över och återbefolka de nya "öar".

Hawaiian kultur

Ett annat kreativt projekt för en enhet på öar är att studera olika ön kulturer, som den i Hawaii. Överraska dina elever genom att bära en gräs kjol och lei medan undervisning om Hawaii. Har en klass luau, och be eleverna att komma med i traditionella hawaiianska livsmedel, såsom poi. Du kan även klart lite utrymme i klassrummet att undervisa klassen till hula dance som en trevlig paus från kalkylblad och boka arbete.

Ön nationen Japan

En annan ö kultur som är roligt att studera är ön nationen Japan. Yngre elever kommer att njuta av att göra papper signallanternorna att dekorera klassrummet. Eleverna kan lära sig om skillnader mellan växt- och djurliv på ön. För en craft, ta små grenar och rosa mjukpapper till gör blossom träd med eleverna. Du kan även utforska religiösa och kulturella skillnader. Använd små frigolit brickor av sand och stenar från lekplatsen för att skapa miniatyr zen-trädgårdar.

Porten till frihet

Eleverna kan lära sig om hur Ellis Island var en hänrycka långt in i USA. Under enheten, kan de lära sig om släktforskning och forskning deras släktträd. Diskutera myten om hur namn ändrades på Ellis Island och hur namn var verkligen förändrats över tid. Har eleverna undersöka sina egna efternamn att se om det har ändrats, eller göra upp varianter av deras namn för skojs skull.