mynewspapers.net

Craft-projekt på Jonah & valJona och the Whale är en biblisk berättelse om en man vid namn Jonah som lydde Gud, men kom så småningom till en omvändelse. Historien visar vikten av att lyssna till Gud och lyda vad han säger. Det visar också Guds och skyddsnivå. Införliva Jonah och Whale craft-projekt i Bibeln lektioner att hjälpa barn att förstå och behålla den information och begrepp av historien.

Papper hantverk

Skapa en val ur en papperspåse för att illustrera berättelsen om Jona och val. Gör en liten klippdocka som representerar Jonah. Lägg Jonah i en papperspåse lunch och grejer resten av påsen med skrynkliga tidningen och knyt änden med garn. Måla whale blå eller grå med tempera färg, dra en mun och lägga till googly ögon. Skär en flipper form av blå eller grå konstruktion papper och limma den mot botten av påsen. Ett annat sätt att illustrera berättelsen om Jona är att helt enkelt skära en whale form av grå konstruktion papper och limma den till en bit blå konstruktion papper. Läs berättelsen om Jona och val. Gör ett litet snitt ur Jonah och använda tejp för att sätta Jonah på val att representera att han är inne i val. Ta sedan bort Jonah när historien kräver det.

Kartong hantverk

Hjälpa eleverna att få en känsla av hur livet var för Jonah i val. Använd en stor pappkartong för att skapa en val för barn att gå inne i och spela. Måla utsidan av rutan i grå eller blå och lägga till en målad eye. Rita en flipper med svart färg och klipp en kartong svans och måla den grå eller blå att matcha. Måla insidan av val eller lämna den omålad. Äldre barn kan njuta av målning på insidan en röd eller rosa färg och lägga till revben på val. Yngre barn kan hitta det störande och skulle föredra det vänster omålad. Låt barnen använda rutan för fantasifulla spel som de agerar ut berättelsen om Jona och val. Använda samma koncept för att skapa en mindre version och använda en actionfigur (med vissa tyg lindade runt honom att göra sin klänning lämpligare).

Papier-Mache hantverk

Skapa en Jonah och whale craft av papier-mache genom att blåsa upp en ballong och täcka den med en blandning av mjöl, vatten och lim för att skapa valfiskens kropp. Skapa en svans och simfötter för val av styckning formerna av kartong och limma det till ballongen. Papier-maché över papp och låt det torka. Göra ett cirkulär snitt bredaste slutet av ballongen att skapa den whale mun och måla whale grå eller blå. Gör en liten Jonah figur ur papper eller lera och tillåter barn att sätta siffran i och utanför figuren whale som historien leder. Ett alternativt sätt att göra detta hantverk är att halvera val istället för att hugga munöppningen. Inre av val kan sedan målas. Jonah kan sättas inuti och läraren kan hålla val stängt eller tejp det stängt för del av berättelsen som kräver det.

Andra Jonah & Whale Craft-projekt

Skapa en whale hantverk som faktiskt spottar en Jonah siffra ur dess mun. Skär en whale form av en grå kul skum. Göra ett Jonah papper utklipp. Köpa en papper blowout tjänst. En blowout-tjänst är en som du lagt i din mun och blås och papper på favören unrolls. Bifoga uppsatsen Jonas till slutet av favören och fäst favören val. Blåsa favören och har val spotta Jonah ut när historien kräver det. Skapa en flanell graf historia styrelsen att använda tillsammans med craft. Skär bitar av historien av filt och använda dem för att berätta historien. Använd en stor bit av filt för att skapa bakgrunden.