mynewspapers.net

Cottage Garden sommarblommor

Cottage Garden sommarblommor


En liten trädgård innehåller blommor, örter, grönsaker och andra små växter kring ett litet hus eller stuga. Denna typ av trädgård är informella och använder massa planteringar; den har informella linjer och vägar. Termen "cottage garden" frammanar bilder av pittoreska viktorianska eran hem eller rustika stugor i en engelska landsbygden. Cottage gardens är kända för sina charmiga stil och användning av enkla, härdiga växter, enligt webbplatsen Texas A & M AgriLIFE förlängning

Engelska Primrose

Den engelska primrose (Primula vulgaris) är härdig så långt norrut som USDA Plant härdighet zon 5. Det växer bäst under lövfällande växter var det mottar solsken i tidigt på våren och skugga i den hetaste delen av sommaren. Lågväxande och perenna engelska primrose växer i klasar och producerar kluster av färgglada blommor under sommarmånaderna.

Liljor

Liljor (Lilium sp.) växer från en lampa och det finns många typer och sorter med olika tillväxt vanor och blommande perioder. De återge varje år från lökar och roten sektioner men ser bäst planterade i grupper av tre glödlampor eller mer. Stjälkarna är oftast tunna och upprätt och blommorna bärs ovanpå långa stjälkar. Blommor och stjälkar tonas bort när de avslutat blommar bara för att återvända den följande våren och sommaren.

Lavendel

Lavendel (Lavandula angustifolia) är en aromatisk ört som producerar doftande blå eller lila blomma spikar under sommaren. Blommor och stjälkar används torkad eller färsk fräscha luften eller i ett bad att rengöra och fräscha upp kroppen. Lavendel växer i väldränerad jord som är något basiskt. Det var en gemensam ört i stugan trädgårdarna i England, enligt webbplatsen Colorado State University Cooperative Extension.

Mock Orange

Mock orange (Philadelphus lewisii) är en långbent buske som växer i full sol till del skugga i fuktig, väldränerad trädgårdsjord. Det är inte relaterad till orange men producerar vita blommor för ett par veckor på sommaren som luktar citrus. Det är hemma i USA och ofta är planterad mot en trädgårdsmur eller informella staket i en liten trädgård.

Renfana

Renfana (Tanacetum vulgare) är en sommar-blommande perenn som ofta finns i stuga trädgårdar. Den har aromatiska, fernlike blad och små runda gula blommor som bildar en umbrel. Blommorna lockar nyttiga insekter till trädgården. Renfana kan odlas över hela USA om de får tillräckligt med fukt. Det kan gå vilande i den hetaste delen av sommaren. Den en gång användes som en medicinalväxt att ta bort maskar och parasiter och bladen och stjälkarna hängdes i taket att stöta bort insekter.