mynewspapers.net

Corel R.A.V.E. handledningCorel R.A.V.E. är ett program för animering medföljer CorelDRAW graphics suite. R.A.V.E., som står för verkliga animerade vektor effekterna, är särskilt användbar för användare som vill skapa Flash-animationer, som R.A.V.E. kan du exportera dina animeringar som SWF-filer, utan att använda ett andra program för konvertering. Som en introduktion till programvaran, kan du lära dig hur man gör en enkel animation av en textrad som förs in från toppen av skärmen, pausa i centrum av skärmen och sedan försvinner.

Instruktioner

• Kör Corel R.A.V.E. öppen "Arkiv"-menyn överst i fönstret och klicka på "Nytt." Detta kommer att skapa ett nytt projekt.

• Öppna menyn "Film" överst på skärmen. Klicka på "Inställningar för film." Från filmen set-up dialogrutan kan du ange olika alternativ, till exempel storleken på din skede, upplösning och den frame rate gränsen. För detta exempel kommer vi hålla scenstorleken standard, 500 x 500 pixlar.

• Skapa objektet som du vill animera. För vårt exempel kommer vi att skapa ett textobjekt. Klicka på ikonen text på vänster sida av skärmen. Ikonen är formade som bokstaven "A." Klicka någonstans på scenen för att öppna textverktyget och skriv uttrycket "Min första animation."

• Klicka på pekarikonen på vänster sida av skärmen. Ikonen är formad som en svart musmarkören. Klicka på textobjektet du bara skapats för att välja den. Flytta textobjektet, "Min första animation," till det grå området ovanför den övre kanten av scenen. När texten är utanför vita scenområdet, brukar det dyka upp i din animering.

• Välj den svarta pricken bredvid din objektets namn i tidslinjen. Tidslinjen kan hittas i fönstret tidslinjen längst ned på skärmen. Dra den svarta pricken, som föreställer texten objektets livslängd, till 50 bildrutor. Detta förlänger också livslängden på texten till 50 ramar, och kommer också förlänga din animering till 50 bildrutor.

• Välj ram 25 i tidslinjen. Öppna menyn "Film" och klicka på "Infoga nyckelbildruta." Denna nyckelbildruta markerar slutpunkten för texten objektets rörelse.

• Markera textobjektet och dra den från ovan på övre kanten av scenen till centrum av scenen. Corel R.A.V.E skapar automatiskt en interpolering, som kommer smidigt animera textens väg från bildruta 1 till bildruta 25. Kom ihåg att texten kommer att följa den väg som du drog det längs.

• Välj ram 45 i tidslinjen. Markera textobjektet och flytta tillbaka av scenen. Texten tas bort från ramar 45 till 50, vilket gör texten försvinna från din animering.