mynewspapers.net

Coola fakta på sälar i tundra

Coola fakta på sälar i tundra


Det finns många arter av sälar lever i tundra biome, inklusive harpa, grå, Weddell, elefant och menyfliksområdet tätningar. Sälar är bra simmare som dyka djupt i arktiska hav att jaga fisk, även om de samlas på land för parning, umgänge och födelseprocess pups. Med tjocka fettdepåer och vattentäta rockar är tätningar väl anpassade till deras kalla miljöer.

Däggdjur

Sälar är däggdjur, även om de lever och jagar i havet. Däggdjur andas luft, födelse live young, matar sina ungar med mjölk, har päls och är varma fullblods. Andra havsdäggdjur inkluderar späckhuggare, sjölejon, valar, delfiner och sjökor.

Född på Land eller is

De flesta sälarter föds på land eller is, trots att de tillbringar större delen av sina liv lever och jakt i havet. Många sigill populationer samlas på rocky tundra stränder för födelseprocess pups, ruggningen och avel. Vissa arter, såsom Weddell och vikare, samla på tjock is insättningar mitt i det kalla havet. Weddell tätningen tillbringar större delen av sin tid under isen, framväxande endast till andedräkt och födelse pups.

Andas under vatten

Sälar kan hålla andan under en lång tid under vattnet och dyka djupt genom att låta luften ur lungorna. Weddell tätningen bor i Antarktis och kan hålla andan för upp till en timme. Många arter av förseglar också blåsa luftbubblor under isen till andedräkt mellan dyken. Bor under isen hjälper tätningar undvika rovdjur, såsom isbjörnar.

Väder anpassningar

Eftersom sälar som lever på tundran måste överleva mycket kalla förhållanden, har deras kroppar anpassat på många sätt. Arktiska sälar har tjocka lager av fett kallas späck som skyddar deras inre organ från kall. Andra arter, till exempel harpa och skäggiga sälar, växer mycket tjocka rockar som hjälper till att hålla deras hög kroppstemperatur.

Ändra päls

I en process som kallas ruggningen, förlora baby seals deras tjocka päls snabbt för att avslöja en snygg vuxen rock. De flesta försegla arter ruggning under de varma månaderna och några sälar som lever på tundran migrera till varmare hav att rugga.

Heter för pälsen märkningar

Harpa, band, ringade, leopard och fläckig sälar heter för de olika märkningar som de har på sina rockar. Efter ruggningen, ha harpa sälar brukar en distinkt svart harpa mönster. Menyfliksområdet tätningar och vikare har swooping lättare märken på sina mörka rockar. Leopard sälar har mörka fläckar på sina tan eller brun rockar och fläckig tätningar har ljus grå eller vita fläckar på mörk grå eller svarta rockar.

Sälar och sjölejon

Sälar är olika sjölejon på särskilda sätt. Sjölejon kan gå på deras rygg fenor, men tätningar handtag sig själv över mark med endast deras främre fenor. Sjölejonen har också lock som täcker öronen, men tätningar öron är platta för att huvudet utan lock. Med platta öron kan tätningar att simma snabbare.