mynewspapers.net

Cool elementära vetenskapliga experiment

Cool elementära vetenskapliga experiment


Cool vetenskapliga experiment kan göra science kul. Exploderande, spränga, bockning, omvandla och bygga saker kan likställa lärande med kul för barn och föräldrar. Ofta, kan vanliga hushåll material användas för att utföra experiment. Material och ingredienser kan vara lika vanligt som konstruktion papper, vinäger och bakpulver, bubbla tvål och kasseras husgeråd.

Krafter och energi: Film kapseln raketer

Det film kapseln raket experimentet är en utomhusaktivitet. För att göra raket, behöver du en tom filmburk, konstruktion papper, tejp, saxar, bakpulver och ättika. Konstruera raket genom att rulla en bit konstruktion papper runt filmburk att göra en lång slang. Att se till att locket på behållaren är på den nedre änden av röret, tejpa pappret på plats. Göra en papper kon genom att skära en cirkel av bygg-papper, sedan skär en linje halvvägs genom mitten av cirkeln. Vrida detta papper i en konformad, och tejpa fast den på plats på toppen av den långa rör. Skär trekantiga fenor av bygg-papper och band på röret på den motsatta änden av konen. Detta stabiliserar raket. Nu kommer roligt delen. Ta av filmen kapseln locket och sätta lite bakpulver i behållaren. Lägg till lite vinäger och täcka det snabbt. Raket på marken konen ända upp och stå tillbaka---raket kan skjuta så högt som 25 fot i luften.

Luft: Flying toalettpapper

Cool elementära vetenskapliga experiment


Flygande toalettpapper experimentet är underhållande för barn eller vuxna. För detta coola experiment behöver du en hårtork, ett tomt papper handduk rör, ping-pong bollar, en ballong, en badboll, en rulle toalettpapper, och en pinne eller del av pluggen staven. Ställa håret torktumlare till coola inställning, slå på den och sikta på taket. Nästa, håll torktumlare steady och plats pingisboll i strömmen av luft. Titta på bollen flötena i strömmen av luft. Flytta torktumlaren vänster och höger och titta på ping-pong boll stannar i strömmen av luft. Flyta andra föremål på samma gång; se hur många objekt kan sväva i luften. För att göra toalettpapper flyga, placera en rulle på en pinne eller pluggen och titta på papperet knoppa av rullen i luften. För den stora finalen, flyta en pingisboll i strömmen av luft. Placera tomma toalettpapper röret ovanför bollen. Se om bollen sugs i röret. För att avsluta experimentet, diskutera Bernoullis princip, som tillåter att egenkonstruerat objekt att flyga.

Kemi: Frysta bubblor

Cool elementära vetenskapliga experiment


Barnen gillar att göra bubblor, och idén att göra frysta bubblor är spännande för dem. Förutom bubble lösning och torr-is, för frusna bubbla experimentet behöver du en gammal wok eller fisk tank. Placera torris i botten av wok eller fisk tank. Låt det sitta i 15 minuter. Sedan försiktigt blåsa bubblor över töa torris. Isen producerar koldioxid när det tinar och luftfyllda bubblor kommer flyta på koldioxid, eftersom luften är lättare. Ibland faller en bubbla genom och på torris; Det kan sedan frysa på plats eller frysa medan det är mitt i poppar.