mynewspapers.net

Colgate Total antibakteriella & Whitening tandkräm ingredienser

Colgate Total antibakteriella & Whitening tandkräm ingredienser


Både Food and Drug Administration och American Dental Association rekommenderar totala Colgate tandkräm. En anledning är att detta var den första tandkrämen innehåller antibakteriell ingrediens triclosan, som har visat sig effektiva i kampen mot sjukdomar i tandköttet. Triclosan och natriumfluorid är de enda aktiva ingredienserna i denna tandkräm.

Triclosan

Triclosan är den ingrediens som ger Total Colgate tandkräm dess antibakteriella egenskaper. Triclosan har bevisats effektivt på att döda de bakterier som kan leda till tandköttsinflammation. Tandkräm innehållande triclosan rekommenderas inte för barn under 6 eftersom de inte har testats på små barn. Det finns viss oro att triclosan kan orsaka cancer, men det finns inga kända fall att stödja detta. Oron är baserad på när triclosan blandas med klorerat vatten i ett laboratorium sättande den producerar kloroform gas, som anses vara en trolig cancerframkallande. Risken har inte ansetts vara tillräckligt stor för att förbjuda dess användning.

Fluorid

Fluor är en anticavity ingrediens. Formuläret används i Colgate Total tandkräm är natriumfluorid. American Dental Associations regler om huruvida en tandkräm anses kliniskt effektivt avser huruvida tandkrämen innehåller fluor. Om den gör, anser ADA det kliniskt effektivt. Fluor hjälper till att förhindra håligheter genom att stärka tandemaljen.

Sodium Lauryl Sulfate

Natriumlaurylsulfat är en inaktiv beståndsdel i Colgate Total. Det är en kemisk förening som fungerar som en skummande agent. Det finns även i schampon och rengöringsmedel. De med känsliga munnar kan hitta förening vara irriterande i tandkräm. Som triclosan, det en oro att natriumlaurylsulfat kan orsaka cancer, men det mycket litet antal som är i tandkräm anses säker och har blivit rankad icke-carcinogena av Occupational Safety and Health Administration, International Agency for Research on Cancer och National Toxicology Program.

Sackarin

Sackarin är ett annat inaktiv beståndsdel i Colgate Total. Det är ett sötningsmedel som används för att ge tandkräm en behaglig smak. Det finns vissa kontroverser kring sackarin, som det har visat sig orsaka cancer i urinblåsan i laboratorium råttor. I stället för att förbjuda dess användning, kräver FDA att produkter som innehåller sackarin är märkta för att visa denna risk. Beloppet i tandkräm är mycket liten eftersom tandkräm är spotta ut snarare än förtäring, det bör utgöra liten eller ingen risk för konsumenterna.