mynewspapers.net

Coenzym Q10 biverkningar

Coenzym Q10 biverkningar


Coenzym Q10, eller ubiquinone, är ett coenzym produceras av kroppen som reglerar kolesterolet. Det bidrar till friska cellulär funktion, men nivåer av ämnet tenderar att minska med åldern. Låga nivåer av coenzymen tenderar att vara ett gemensamt drag för en mängd sjukdomar från hjärtsjukdomar, cancer och diabetes till muskeldystrofi, Parkinsons sjukdom och HIV/AIDS. Med coenzym Q10 kan bidra till att återställa nivåerna av coenzym samt resulterar i vissa biverkningar.

Gastrointestinala besvär

Mag upprörd med ett antal relaterade mag problem närvarande en vanlig biverkning av med coenzym Q10. De biverkningar varierar från lindriga fall av aptitlöshet, illamående och halsbränna till mer irriterande symptom som kräkningar och diarré. Användaren kan också uppleva förstoppning och uppblåsthet. Dessa symtom uppkommer en gastronomisk upprörd bieffekt avta brukar efter en kort tid och därför är inte tillräckligt allvarliga för att patienten behöver ytterligare medicinsk intervention.

Fosterskador

Missbildningar kan vara en bieffekt om coenzym Q10 tas av en gravid mamma. Eftersom förändringar i hormoner under graviditeten förneka eventuella terapeutiska effekter av ämnet på kolesterolnivåer, har ingen behandling värde under graviditeten. Spermier kan också påverkas i det nyfödda barnet via amning. Därför rekommenderas att coenzymen avbrytas under både graviditet och amning eftersom det inte finns tillräckligt forskning att stödja säkra fortsättningen av ämnet.

Influensaliknande symtom

De som tar coenzym Q10 kan uppleva influensaliknande symtom som en bieffekt. Förutom några gastrointestinala biverkningar vanligt med influensa, har symtom som huvudvärk, yrsel, irritabilitet och trötthet också varit upplevs av dem som tar ämnet.