mynewspapers.net

Cocktail Party mat idéer

Cocktail Party mat idéer


Menyalternativ för cocktailpartyn är begränsade på grund av de unika begränsningar med denna typ av sammankomst. Mycket lite sittplatser är vanligtvis tillgängliga, lämnar gäster hålla drycker med bara en hand för att göra något annat. Livsmedel som kräver en kniv, gaffel eller även plattan är inte lämpliga för detta tillfälle. Det bästa alternativet för ett cocktailparty menyn är att sticka med plockmat eller hors d'ouevres som kräver inte mer än en servett eller tandpetare att äta.

Att välja en smakprofil

Det första beslutet måste vara runt smakprofil som bäst kompletterar temat eller tillfälle för partiet. En meny av mexikanska läckerheter, till exempel kanske inte det bästa valet för en kväll cocktailparty vars gäster är högtidsdräkt. Tid på året måste också beaktas vid fastställandet av smakprofil. En rå seafood bar skulle vara perfekt för sommaren cocktailparty, medan ett urval av ostar skulle göra bra på en vintern samlar. Menyns smakprofil kan belysa etniska rätter (mexikanska, kinesiska, italienska), regionala rätter (Cajun, södra, New England), en viss typ av mat (fisk och skaldjur, grönsaker, ostar) eller traditionella semester rätter (jul, Thanksgiving). Eftersom gästerna kommer provtagning många olika smårätter, är det viktigt att se till att enskilda delar komplement, eller åtminstone inte kollidera med de andra rätterna. Det kan vara mycket obehagligt, till exempel att följa upp en munfull av lax med en maträtt som är rika och tung och innehåller mejeriprodukter.

Att skapa menyn

När smakprofil bestäms, blir välja de enskilda rätterna som serveras en enkel uppgift. Det finns många recept för enskilda smårätter. Praktiskt taget alla recept från entr es till desserter kan dock minikomponenter och tjänstgjorde som en plockmat. I stället för en tallrik med nachos, tror att enskilda nachos med en klick guacamole och en enda räkor. En bit quiche skulle bli individuella mini-pajer. En tallrik av rostade grönsaker serveras istället som små rostade grönsaker tårtor. En Rostbiff smörgås kan bli en crostini toppad med pepparrot grädde och rakade rostbiff. Även soppa som gazpacho kan vara lämplig för ett cocktailparty genom att servera en liten mängd i en espressokopp eller snapsglas. Tricken till skalning tillbaka större rätter i storlekar och delar lämpliga för ett cocktailparty är att vara kreativ i hur de kommer att serveras. Enskilda tuggor av maten serveras insvept i någon typ av degen som en empanada eller calzone, spetsat med tandpetare eller liten kebab spett, ovanpå kex eller crostini eller serveras i små, enskilda behållare som ätbara kottar. Vissa livsmedel är naturliga behållare som endiv blad, split-öppen snö ärter, mussla och ostron beskjuter eller små bitar av selleri. Vissa typer av livsmedel, såsom sushi eller friterad wontons, behöver inget annat än en cocktail servett att äta.